Sou a: Inici / Noticies / Diumenges en Família proposa aprendre a elaborar un conte

Diumenges en Família proposa aprendre a elaborar un conte

En aquest taller d’escriptura creativa s’ensenyarà a identificar una història atractiva i a traçar el fil argumental que condueixi el relat.
18-04-2016

El programa Diumenges en Família, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, proposa aquest 24 d’abril, a les 11:30h i al Museu de la Pell, un taller per a aprendre a inventar i escriure un conte, infants i adults de manera conjunta.

Anirà a càrrec de Marc Guarro, filòleg i apassionat de la literatura i l’edat recomanada per a participar-hi és a partir dels 8 anys. L’aforament és limitat i és necessària la inscripció prèvia a l’adreça de correu electrònic cultura@aj-igualada.net, caldrà recollir la reserva d’11 a 11:15h a l’entrada del mateix Museu. A partir d’aquella hora es donaran les places que hagin quedat lliures.

Escoltar i llegir contes, novel·les i pel·lícules agrada a petits i grans, perquè permet imaginar i viure històries. Històries d’herois que viuen aventures fantàstiques i increïbles. O històries de persones normals i corrents que viuen experiències de tendresa i de solidaritat. Hi ha històries divertides, de por, emotives i tristes. Hi ha històries per a cada lector i per a cada moment.

Però, d’on surten? Marc Guarro ensenyarà alguns trucs molt senzills per, primer, descobrir les històries que tothom té al davant però que no sap veure a primera vista i, segon, per teixir la corda de paraules amb què es traça una història. Al final de la sessió els participants s’enduran un petit dossier d’escriptura creativa amb tots els trucs i la història genial que hauran escrit.

El programa Diumenges en Família ha pres el relleu del Cultura en Família per seguir proposant a Igualada activitats ben variades per compartir, com ara hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per gaudir al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta variada coordinada des del departament municipal de Promoció Cultural.

  • Compartir