Sou a: Inici / Noticies / Diumenges en Família proposa descobrir la Vil·la Romana de l'Espelt

Diumenges en Família proposa descobrir la Vil·la Romana de l'Espelt

El 22 de maig, pel Dia Internacional dels Museus, es proposa una activitat que permetrà conèixer en família com es vivia a l’Anoia ara fa més de dos mil anys.
17-05-2016

El programa Diumenges en Família proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus el proper diumenge, 22 de maig, a les 11h, amb un joc de descoberta a la Vil·la Romana de l’Espelt, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquesta és una activitat per a tota la família que permetrà descobrir com era una vil·la romana i com es vivia a l’Anoia ara fa dos mil anys. El punt de trobada seran les Escoles Velles de l’Espelt - Òdena, l’edat recomanada per a prendre-hi part és a partir dels 8 anys i la visita, gratuïta, no està adaptada per a cotxets ni cadires de rodes.  

A Catalunya es coneixen nombroses vil·les romanes on s’hi conreava sobretot vinya, olivera i blat, que després eren transportats i venuts a altres territoris mediterranis. Per aquesta raó, les vil·les se situaven en camps fèrtils i a prop de nuclis urbans i de camins més o menys importants. Servien, a més, als conqueridors romans per a establir el seu control sobre els territoris.

La Vil·la romana de l’Espelt és un exemple immillorable per conèixer i entendre com era una masia de fa dos mil anys. El jaciment, sota la custòdia de l’Ajuntament d’Igualada, està excavat en un 60% però ha donat prou informació per identificar la majoria de les estances de l’habitatge, com el rebedor, el menjador, el pati, les habitacions, la cuina, els magatzems i, fins i tot, l’espai del bany amb les diferents espais termals.

El programa Diumenges en Família ha pres el relleu del Cultura en Família per seguir proposant a Igualada activitats ben variades per compartir, com ara hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per gaudir al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta variada coordinada des del departament municipal de Promoció Cultural.

 

  • Compartir