Sou a: Inici / Noticies / Diumenges en Família proposa endinsar-se al passat dels Prats de Rei

Diumenges en Família proposa endinsar-se al passat dels Prats de Rei

El programa convida a participar en una visita-taller per a tota la família a l’exposició Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània.
02-05-2016

El programa Diumenges en Família, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, proposa aquest 8 de maig conèixer què han descobert els arqueòlegs al voltant del passat més antic dels Prats de Rei, com ara restes d’una de les primeres muralles de Catalunya o una moneda de fa 2.300 anys. Tot plegat, en una visita-taller per a tota la família a l’exposició Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània, al Museu de la Pell, una activitat gratuïta i amb l’aforament limitat.

Serà una oportunitat única perquè tots els públics participin en una visita molt especial, dinàmica i participativa en què podran descobrir com van viure els primers pobladors d’aquest municipi. Coneixeran un munt de detalls dels ibers i els romans com, per exemple, com fabricaven la farina, com teixien, quina era l’última moda a l’hora de parar una taula luxosa o quins pots utilitzaven per guardar la mel. Aquesta exposició ha reunit més de cinquanta objectes imprescindibles: destaquen la moneda ibèrica Śigaŕa del segle III a.C., del Museu Comarcal de Cervera; dues inscripcions romanes provinents del Museu d'Arqueologia de Catalunya; ceràmica grega importada d'altíssima qualitat; la base d'una columna romana provinent del temple que, segons sembla, presidia el municipi, o tombes paleocristianes i un lauda en mosaic excepcional. Tots aquests objectes expliquen, com les peces d’un trencaclosques, petits fragments de la realitat quotidiana d’aquesta població tan singular que, al llarg d’un miler d’anys, va ser sens dubte un dels enclavaments més potents de l’actual Catalunya Central. A més, en l’exposició les troballes materials estan acompanyades de dibuixos, fotografies de les excavacions arqueològiques i textos, que brinden una oportunitat única per conèixer i entendre el passat antic de la comarca i del país.

Śigaŕa Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània s'ha realitzat des del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, amb l’assessorament de la Universitat de Lleida, responsable de les darreres campanyes d’excavació i de la recerca arqueològica portada a terme als Prats de Rei, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament dels Prats de Rei i l’Agrupació Cultural i Recreativa Sigarra. A més, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i del Museu Comarcal de Cervera.

  • Compartir