Sou a: Inici / Noticies / Diumenges en Família proposa una caminada al Castell de Claramunt

Diumenges en Família proposa una caminada al Castell de Claramunt

Durant la ruta, que sortirà d’Igualada, els caminants tindran la companyia d’un monjo medieval, que els endinsarà en els secrets de la fortalesa.
26-04-2016

El programa Diumenges en Família, impulsat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, proposa aquest 1 de maig una caminada i una visita comentada al castell de Claramunt.  

Se sortirà a les 9h des del Museu de la Pell per arribar a la fortalesa, en la diada en què s’hi celebra l’Aplec de la Veracreu. Durant la caminada, d’unes dues hores, els assistents aniran acompanyats pel monjo Adalbert, que els endinsarà en la història dels castells de frontera i els seus secrets. Aquest castell formava part d'una important línia de defenses situades a la franja que, entre els segles X i XII, oscil·lava entre els territoris d’Al-Andalus i el comtat de Barcelona. Es tracta d’una de les construccions defensives medievals més ben conservades de l’Anoia, on és fàcil reconèixer l'estructura clàssica del segle XII, amb dos recintes que separen la part residencial, amb la sala i la torre de l'homenatge –recinte sobirà– de la part on s'aplegaven els serveis necessaris per al manteniment del castell –recinte jussà–, que avui presenta l'aspecte d'un gran pati envoltat de muralles. Aquests detalls, així com altres elements del castell i de la seva història, s’aniran descobrint al llarg del camí de la mà d’aquest particular guia.

La pujada es farà per la via original d’accés, situada a la banda de Ponent, redescoberta l’any 2007 a partir d’un antic mapa militar. Es podrà observar l’edificació pel davant, pel seu costat més espectacular, passant pel camí primitiu d’accés a les vinyes, fins a les restes del casalot de Can Valls. La tornada serà lliure i anirà a càrrec de cadascú: una opció és tornar amb tren des de l’estació de La Pobla de Claramunt, a partir de les 12.32h (amb trens cada hora). L’activitat és gratuïta i no cal inscripció.

El programa Diumenges en Família ha pres el relleu del Cultura en Família per seguir proposant a Igualada activitats ben variades per compartir, com ara hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per gaudir al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta variada coordinada des del departament municipal de Promoció Cultural.

  • Compartir