Sou a: Inici / Noticies / 'Diumenges en Família' torna amb deu propostes de lleure i cultura

'Diumenges en Família' torna amb deu propostes de lleure i cultura

Una vegada més, totes les activitats tenen la cultura i el lleure actiu com a nexe comú i, en la seva majoria, són gratuïtes.
03-03-2016

A partir d’aquesta primavera, el programa Cultura en Família canvia el seu nom pel de Diumenges en Família, i seguirà proposant activitats ben variades per compartir. Sota la coordinació del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament, s’hi reuneixen hores del conte, cinema en català, visites, tallers i sortides per fer en família al llarg dels diumenges de març, abril i maig. Una oferta variada preparada pel Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, la Biblioteca Central d’Igualada, el Museu de la Pell i la programació estable de teatre de Xarxa Igualada.

Una vegada més, totes les activitats tenen la cultura i el lleure actiu com a nexe i, en la seva majoria, són gratuïtes. L’obra que inicia l’oferta és una proposta de La Xarxa d’Igualada, El país de Boiraembor, que es representarà el 13 de març a l’Ateneu, seguit de l’espectacle de titelles i teatre programat pel 20 de març i titulat Kissu, una producció del Centre de Titelles de Lleida premiada com el millor espectacle familiar al Festival Internacional de Titelles d’Alacant.

Després de Setmana Santa, el 3 d’abril s’ha programat un taller de natura fent una Passejada pel riu Anoia: un hàbitat per a les espècies, el 17 d’abril una hora del conte dedicada a l’escriptor Roald Dahl en el seu centenari amb Vida i històries d’en Dahl i, el dia 24, el  taller d’escriptura Fem un conte en família! a càrrec del filòleg Marc Guarro.

Ja al mes de maig, Anem al Castell de la Pobla és la caminada que es proposa pel dia 1, aprofitant l’Aplec de la Santa Creu que s’hi celebra. Els amants de l’arqueologia no es poden perdre les dues activitats que el Museu de la Pell ha pensat entorn als ibers i els romans: el 8 de maig, l’exposició Sigara Segarra, cruïlla entre Ibèria i Hispània i, el 22, el joc de descoberta Com vivien els romans? a la Vil·la Romana de l’Espelt, recentment reconeguda com Bé Cultural d’Interès Nacional.

Als Diumenges en Família també hi haurà cinema familiar, amb la projecció de la recentment premiada Atrapa la bandera, el 15 de maig, i tradició artesana, aquest cop amb el Taller de cistelleria, el 29 maig, on Jaume Farrés acostarà l’ofici de cisteller. Aquesta activitat clourà la programació de primavera.

  • Compartir