Sou a: Inici / Noticies / Divendres es presenta el documental “Lluís Basas Teixidó, una vida dedicada a l’Esport”

Divendres es presenta el documental “Lluís Basas Teixidó, una vida dedicada a l’Esport”

11-12-2019

Aquest divendres, a les 19.30 h, es presenta al Museu de la Pell d’Igualada el documental “Lluís Basas Teixidó, una vida dedicada a l’Esport”. Es tracta d’una peça audiovisual produïda a tall d’homenatge a aquesta distingida figura de l’esport igualadí del segle XX, en un projecte impulsat pels germans Joan i Jaume Basas amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada i que ha estat realitzat per la periodista Laura Tapiolas.

Durant la presentació del projecte, que s’ha fet aquest dimecres, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Patricia Illa, ha destacat que “en el marc de la Ciutat Europea de l’Esport, hem volgut fer un reconeixement a les persones que han treballat a favor de la pràctica de l’Esport i aquest projecte va també en aquesta línia. En aquest cas es tracta de recordar la figura de Lluís Basas Teixidó, que va ser una de les figures més rellevants en l’impuls de la natació i de l’esport en general a casa nostra”.

Els impulsor del reportatge han posat en valor que Basas ostenta el títol de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, que la Generalitat atorga a currículums rellevants com el seu. En el seu cas, cal destacar que va reportar una infinitat d’esdeveniments als mitjans comarcals i va construir un enorme arxiu històric a partir d’articles, fotografies i gravacions de la Igualada esportiva del segle XX. El documental recull aquest material audiovisual, inèdit en bona part, a més de les sensacions i vivències recollides a través de diversos testimonis de l’època.

 “Lluís Basas Teixidó, una vida dedicada a l’esport” es publicarà al domini www.lluisbasasteixido.cat, dissenyat per Sarah Molano. Dins el lloc web, el documental s’exposarà acompanyat d’una cronologia detallada i d’una galeria d’imatges i vídeos per tal de fer públic l’arxiu. Un cop digitalitzat i publicat, el dia de la presentació, la família farà donació de tot el material de Lluís Basas a l’Arxiu Comarcal. L’acte  de divendres comptarà amb l’assistència de l’alcalde, Marc Castells, el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, la regidora d’Esports i Promoció de la Ciutat, Patrícia Illa, i la directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, Marta Vives.

  • Compartir