Sou a: Inici / Noticies / Divendres, projecció a la fresca de 'La Bohème'

Divendres, projecció a la fresca de 'La Bohème'

Aquesta producció, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l’original, és fresca i molt teatral, molt indicada per a la seva projecció.
04-07-2016

El proper divendres, 8 de juliol, el festival Anòlia oferirà, per segon any consecutiu una proposta dirigida als amants de l’òpera, emmarcada dins del programa Liceu a la Fresca. A partir de les 22h, des de l’amfiteatre de l’Estació Vella, a l’aire lliure, gratuïtament i en pantalla gegant, es projectarà La Bohéme de Giacomo Puccini, interpretada des del Gran Teatre del Liceu. Aquesta iniciativa de projectar grans interpretacions de l’escenari barceloní en diferents municipis de la geografia catalana es va iniciar el passat estiu amb una molt bona acollida.

La Bohème és un dels símbols universals del gènere i es troba entre les òperes més representades al món. L’obra de Puccini consta de quatre actes, amb llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en Scènes de la vie bohème d’Henry Murger. Es va estrenar l’1 de febrer de 1896 al Teatro Regio de Torí, i va arribar al Liceu de Barcelona el 10 d’abril de 1898. A partir d’aleshores, el principal teatre català ha acollit un total de 257 interpretacions de La Bohème.

L’acció se situa al barri Llatí de París, centre de la vida bohèmia de poetes i artistes, que lluiten per obrir-se camí a la capital francesa. Quatre joves hi comparteixen unes miserables golfes, però les privacions i la gana no minven les seves ganes de viure, d’enamorar-se i de fruir amb alegria dels bons oments que se’ls presenten. Mimí i Rodolfo s’enamoren, però malgrat ser feliços junts, ell trenca la relació amb l’excusa del coqueteig de Mimí. La realitat, però, és que ella està molt malalta i se sent culpable perquè la seva vida austera l’ha fet empitjorar.

La Bohéme que es podrà veure a Igualada és una producció de l’English National Opera i la Cincinnati Opera amb l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu. Compta, entre altres, amb Eleonora Buratto en el paper de Mimí, Olga Kulchynska – guanyadora de l'edició 2015 del Concurs Tenor Viñas– interpretant Musetta i Saimir Pirgu fent de Rodolfo. La Direcció Musical és de Marc Piollet, la direcció d’Escena i Coreografia de Jonathan Miller i l’Escenografia i el Vestuari d’Isabella Bywater. Conxita Garcia dirigeix el cor i Òscar Boada el cor infantil.

La producció, transportada al voltant del 1930, cent anys després de l’original, és fresca, molt teatral i en un marc escenogràfic força tradicional, molt indicada per a la seva projecció i per a acostar l’òpera fins i tot als menys coneixedors del gènere.

  • Compartir
Pertany a: