Sou a: Inici / Noticies / 'Divertisment', amb el Ballet de Catalunya, el 13 de maig a l'Ateneu

'Divertisment', amb el Ballet de Catalunya, el 13 de maig a l'Ateneu

El BNC neix com una companyia de dansa autòctona que vol representar tota la personalitat i el potencial de Catalunya en el món de la dansa
07-05-2018

El proper diumenge, 13 de maig, a les 19 h, el Ballet Nacional de Catalunya presentarà una mostra extreta del seu programa Divertisment al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. El mateix dia de l’espectacle, oferirà als estudiants de dansa una master class impartida per Elias Garcia, director artístic de la companyia. Ambdues activitats s’inclouen en el programa del Dia Internacional de la Dansa 2018, coordinat pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament.

El Ballet de Catalunya és el resultat d’un llarg camí que ha portat finalment a la configuració d’un cos de ball integrat per una vintena de ballarins vinguts de grans escoles i companyies i seleccionats d’entre més de quatre-cents candidats.

El Ballet Nacional de Catalunya · El Ballet Nacional de Catalunya (BNC) neix amb l'objectiu de disposar d'una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar el país com un centre de produccions amb personalitat pròpia i capacitat d'explotar les grans obres clàssiques de tots els temps, alhora que reculli els corrents més avantguardistes de la dansa internacional. Amb la constitució d'aquesta nova companyia, basada en la dansa clàssica com a eix i precursora de qualsevol altra modalitat, en especial de la neoclàssica i contemporània, neix finalment una oportunitat perquè el talent local pugui trobar el seu espai, evitant la fugida de joves ballarins cap a companyies internacionals.

El BNC compta amb la presència de grans figures de renom internacional –ballarins,  mestres i coreògrafs– i amb un programa artístic original i de repertori clàssic, neoclàssic i contemporani, que pretén mostrar la dansa que avui triomfa arreu. El BNC és la companyia resident del Centre Cultural Terrassa (CCT), identificat com l’escenari amb la programació de dansa més extensa de Catalunya.

Divertisment · Sota la direcció artística d’Elias Garcia i Larissa Lezhnina, el nou Ballet evoca la dansa més exigent i de tècnica acurada, mostrant peces del repertori clàssic combinades amb coreografies pròpies i de l’italià Raphael Bianco.

El programa Divertisment, originàriament BNC Opening Gala, amb què la companyia es va estrenar el passat 19 de novembre a Terrassa, es configura com un homenatge al treball, esforç i col·laboració de totes aquelles persones i institucions que amb petits o grans gests i entusiasme han acompanyat a l’equip per poder oferir al gran públic una primera mostra variada del seu treball, incorporant successivament novetats que mostren un dinamisme imparable des de l’inici de la seva activitat: peces com Corpi de Raphael Bianco, Loro In Lei, Venus i Pas de Deux del Corsari, entre altres, demostren l’afany de seguir definint la seva personalitat i capacitat creativa al apostar també recentment per les aptituds coreogràfiques d’alguns dels seus ballarins, Lorenzo Misuri i Lucien Vecchierelli.

Venda d’entrades · Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a dissabte de 18:30 a 20:30h i el dissabte i diumenge d'11 a 14h. També al web www.ticketea.com i, una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Tenen un preu de 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

  • Compartir