Sou a: Inici / Noticies / Divinas porta 'Enchanté!' dissabte a l'Ateneu

Divinas porta 'Enchanté!' dissabte a l'Ateneu

L’obra retrata els cabarets burlescos i el glamour decadent del moment, recreant uns anys terribles però de gran efervescència artística.
23-08-2016

Coincidint amb la Festa Major 2016 i després dels celebrats espectacles Sing! Sing! Sing! i Chocolat!, el trio Divinas presenta a Igualada Enchanté!, una nova proposta dirigida per Martí Torras on les tres artistes s’endinsen a la música europea de la primera meitat del segle XX per fer una recreació descarnada de l’època de la Segona Guerra Mundial. L’espectacle, que es podrà veure el proper dissabte, 27 d’agost, a les 22h al Teatre Municipal l’Ateneu, va obtenir el Premi UNNIM de Teatre 2012. Les entrades, que tenen un preu de 18 euros, es poden adquirir al  Punt de Difusió Cultural i Turística (c/ Garcia Fossas, 2), a www.ticketea.com i, una hora abans de l’espectacle, a la taquilla del mateix teatre.

Divinas és una companyia artística que ha captat el gust per la música i l’estètica d’èpoques passades. Neix el 2004 i s’especialitza en el format d’espectacles musicals teatralitzats basats en la música de la primera meitat del segle XX.  El trio està format per Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, tres components que han tocat tecles artístiques diverses: música, cant, dansa i claqué. En les seves produccions  encarnen dones artistes d’èpoques passades. Viatgen en el temps i transporten al públic a un món on la música i la feminitat són grans protagonistes. Les tres veus es fonen en un so únic i s’acompanyen de músics en viu. Vesteixen les cançons amb coreografies i textos teatrals que omplen d’emocions i divertiment els seus espectacles. Aposten per una acurada posada en escena, caracterització i ambientació mirant cap al passat.

Enchanté! transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades d’un pianista i d’un clarinetista, les veus de les Divinas expliquen la història del petit Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Résistance francesa. Per narrar aquesta història, es valen de la música i el cant en directe, la dansa i el teatre. Més teatral que mai, la companyia fa una recreació descarnada d’uns anys terribles però de gran efervescència artística. A Enchanté! es respira l’aire dels cabarets burlescos i el glamour decadent. Les artistes encarnen i ridiculitzen alts dirigents nazis i escenifiquen situacions grotesques mentre reinterpreten cançons i coreografies d’aquella època.

Enchanté!, a diferència dels anteriors treballs de la companyia, s’allunya del swing i del glamour nord-americà i fa un retrat de la música europea. Reivindica i dóna valor a gèneres com el cabaret, el claqué o el cancan –de l’escena de París a la de Berlín– i aposta fort pel ball, omplint de ritme l’escenari gràcies a la música en directe. A l’espectacle també s’hi poden veure un petit número de titelles i un pas de trois de ballet clàssic.

  • Compartir