Sou a: Inici / Noticies / Donació del fons d'Antoni Palmés

Donació del fons d'Antoni Palmés

L’igualadí Antoni Palmés i Gabarró ha fet donació aquest dimecres a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i al conjunt de la ciutat d’Igualada dels documents que el seu pare, Antoni Palmés i Bertran, va recollir durant la seva activitat a l’Escola Superior de Teneria, des de les primeres negociacions fins a la inauguració.
17-09-2014

L’igualadí Antoni Palmés i Gabarró ha fet donació aquest dimecres a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i al conjunt de la ciutat d’Igualada dels documents que el seu pare, Antoni Palmés i Bertran, va recollir durant la seva activitat a l’Escola Superior de Teneria, des de les primeres negociacions fins a la inauguració. Antoni Palmés i Bertran va ser president del Sindicat de la Pell i un dels impulsors de l’escola universitària de la capital de l’Anoia.

La documentació lliurada són tres àlbums enquadernats en pell amb diferent documentació. El primer arxiu conté documents, fotografies i retalls de premsa des de l'acta de l’Ajuntament en la que s'acorda cedir el terreny per a la construcció de l’escola. Inclou també actes del Sindicat de la Pell per donar suport a la creació de l’Escola, fotografies de la col·locació  de la primera pedra, fotografies de la inauguració,  documentació i retalls de premsa de l’any 1983 coincidint amb el 25è aniversari. El segon arxiu és un recull d’apunts originals de tecnologia de la pell realitzats per Antoni Palmés i Gabarró i Xavier Gili, alumnes de la primera promoció de tècnics, del curs 1960 - 1961.  I el tercer, aplega documents relatius al Museu de la Pel i retalls de premsa relacionats.

Tota la documentació ha estat digitalitzada per l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i estarà a disposició d’investigadors, per a la seva consulta. L’acte de signatura del conveni de cessió s’ha dut a terme al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada, amb presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Josep Miserachs i la regidora d’Ensenyament i Universitats, Anna Bacardit. També hi ha assistit el gerent del Gremi de Blanquers d’Igualada, Bernat Vilarrúbias, acompanyat del també membre del gremi Miquel Vila, la directora de l’Arxiu, Marta Vives, i el director del Museu de la Pell, Albert Tulleuda.

  • Compartir
Pertany a: