Sou a: Inici / Noticies / Dos mesos després del tancament perimetral, la Conca s’apropa al control de l’epidèmia de Covid-19

Dos mesos després del tancament perimetral, la Conca s’apropa al control de l’epidèmia de Covid-19

Els ajuntaments de la Conca repartiran la setmana vinent al voltant de 14.000 mascaretes entre els ciutadans i ciutadanes majors de 65 anys
13-05-2020

“En la pitjor situació, hem pogut veure la millor versió de la Conca d’Òdena”. Amb aquesta frase Marc Castells ha iniciat el balanç que els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena aquest dimecres, dia en què es compleixen dos mesos de l’inici del confinament perimetral que va patir aquesta zona, a causa de l’epidèmia de Coronavirus. Els responsables dels municipis afectats han volgut posar en valor el comportament cívic de la ciutadania, “que ens ha permès entrar en una fase que s’apropa molt al control d’aquesta epidèmia que ens ha tocat viure”. L’alcalde d’Igualada també ha mostrat l’agraïment a totes les persones, empreses, entitats i col·lectius que han tirat endavant iniciatives solidàries i de col·laboració que han contribuït a fer una bona gestió d’una emergència molt complexa.
Pel que fa a les xifres actuals, Castells ha indicat que l’Hospital d’Igualada disposa ara mateix de 77 llits lliures; hi ha 23 persones ingressades amb Covid-19 i 5 persones ingressades a la UCI també amb Covid-19. A més, hi ha una baixa afluència a Urgències per casos d’aquesta epidèmia. Pel que fa a les dades dels serveis funeraris, cal destacar que la Conca s’ha situat pràcticament en una taxa de mortalitat que és la biològica habitual, tal com indica el fet que en l’última setmana només s’han produït deu defuncions. Castells ha alertat que no hi ha una disminució dels casos atesos a l’atenció primària, tot i que els quadres clínics que s’estan donant no requereixen ingrés a l’hospital. Els alcaldes i alcaldesses han reiterat la necessitat que es facin tests massius a la població de la Conca i, en aquest sentit, han valorat positivament que els CAP puguin fer ara proves de PCR.
Els alcaldes i alcaldesses també han destacat que “la unitat amb què hem treballat les administracions locals és un exemple a seguir; el fet que set ajuntaments governants per cinc forces polítiques diferents puguin fer aquest exercici d’unitat, de transparència, de comunicació veraç i eficient, es tradueix en un dels instruments que ens servirà de cara al futur, que és l’Aliança per la Conca”. Marc Castells ha destacat que aquesta unitat dels ajuntaments amb els agents socials i econòmics ha de permetre que la Conca pugui afrontar l’emergència social i el procés de reactivació econòmica per poder tornar a la normalitat sent novament un territori d’oportunitats.
Els alcaldes i alcaldesses també han destacat que en la reunió de dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, li van traslladar el fet que “la Conca ha viscut d’una manera impactant un episodi que ens ha afectat molt profundament i, per tant, requerim d’ajudes i plans especials que ens permetin tirar endavant els projectes que requereix el nostre territori de cara al futur”.
Marc Castells també ha anunciat que els ajuntaments de la Conca repartiran la setmana vinent al voltant de 14.000 mascaretes entre els ciutadans i ciutadanes majors de 65 anys. La distribució d’aquest material de protecció és possible gràcies a la donació d’una empresa de la zona. Finalment, els alcaldes i alcaldesses han anunciat que celebraran noves reunions amb els principals responsables de les administracions catalanes i que ja s’han sol·licitat trobades amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

  • Compartir