Sou a: Inici / Noticies / Dues alumnes de La Gaspar dissenyen els nous barrets dels Diables d’Igualada que s’estrenaran aquesta Festa Major

Dues alumnes de La Gaspar dissenyen els nous barrets dels Diables d’Igualada que s’estrenaran aquesta Festa Major

El redisseny és fruit del treball del workshop 8x8 que s’ha dedicat a redissenyar i fabricar els barrets de Llucifer i la Diablessa
30-06-2021

L’edició d’enguany del tradicional workshop 8x8 de final de curs de la Gaspar va ser dedicat a redissenyar i fabricar els barrets dels personatges Llucifer i Diablessa de la colla dels Diables d’Igualada.

Fa dos anys vam renovar el davantal pel Gegant El Tonet amb la proposta guanyadora de l’alumna de grau mitjà d’Artesania de Complements amb Cuir, Mercè Martín. Aquest any, els dissenys escollits dels barrets van ser de les alumnes de primer curs Montse Díaz i Bet Millera.

Per començar el projecte els alumnes del cicle formatiu de pell van visitar l’Arxiu d’Igualada per conèixer la història dels diables de la nostra ciutat a través d’una visita guiada de la mà de la directora Marta Vives a les noves instal·lacions. Tot seguit, els alumnes van visitar el local de la colla dels Diables d’Igualada on un representant de la colla, Albert Ferrer, va explicar l’encàrrec de substituir els barrets actuals del Llucifer i la Diablessa per uns barrets artesanals fets amb cuir. Un dels condicionants era que els barrets havien de integrar-se amb els colors i l’estètica de la vestimenta dels diables, amb una solució pràctica i ajustable de subjecció al cap, ser lleugers i resistents al foc.

En aquesta edició del Workshops de 8 a 8, es va comptar amb la participació dels reconeguts dissenyadors i creadors de indumentària per a cinema Marta Porta i Cian O’Broin, que han realitzant vestuaris i complements per a pel·lícules com Ventafocs, estrenada al 2021, Dumbo de 2018, Vikingos o Capitan America. Durant tot el dia va haver-hi un seguiment i control dels projectes per part dels convidats i el professorat de La Gaspar.

Els nous barrets s’estrenaran i es faran públics properament en ocasió de la Festa Major d’Igualada.

 

  • Compartir