Sou a: Inici / Noticies / Dues-centes activitats a la 30a Boixeta Cultural

Dues-centes activitats a la 30a Boixeta Cultural

Hi destaca la commemoració dels 600 anys de la mort a la ciutat del rei Ferran d’Antequera, amb conferències, una visita guiada i una exposició.
24-02-2016

El departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada publica una nova edició de la seva Boixeta Cultural, l’agenda que aplega la pràctica totalitat de les activitats de la ciutat, organitzades pel mateix consistori i per les entitats locals. En aquesta ocasió, a l’edició dels mesos de març, abril i maig, hi conflueixen dues-centes cites, algunes de gran pes cultural, com el festival de fotografia FineArt fins el 20 de març, com La Mostra d’Igualada, la fira de referència del teatre infantil i juvenil a Catalunya, o com el Festival Internacional d’Orgue.

Es commemoraran també els sis-cents anys de la mort del rei Ferran d’Antequera a Igualada amb conferències, una visita guiada i una exposició a la Biblioteca Central. També es descobrirà una placa d’homenatge a Miguel de Cervantes el dia de Sant Jordi, coincidint amb els quatre-cents anys de la seva mort, amb recitació dels fragments de Las dos doncellas en què s’esmenta la ciutat d’Igualada.

Aquest és, a més, el trimestre en què es commemora el Dia Internacional de la Dansa, amb activitats com la Mostra de Dansa Ciutat d’Igualada i actuacions com el Don Quixot del Ballet de Moscou. L’Agrupació Folklòrica Igualadina celebrarà els seus 75 anys estrenant els muntatges Vida i costums i Tossa 1914. Serà també un trimestre potent a nivell musical perquè, a banda del Festival d’Orgue i l’audició comentada de l’Stabat Mater de Haydn, s’estrenarà a Igualada la missa Adoramus te christe, escrita per Frederic Muset en honor al Sant Crist, i que fins ara només s’ha representat tres cops a Santa Maria del Mar de Barcelona.

El teatre tindrà com a protagonista Lluís Homar amb Terra Baixa i, com a novetat fora de programa, el mestre Flotats, a principis de juny, presentarà Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva, una oportunitat per retrobarse amb un dels grans de la interpretació a la capital de l’Anoia. En l’àmbit literari, el 3 de març es presentarà, a la Biblioteca Central, un llibre editat pel Departament de Promoció Cultural Pels camins de l’Anoia: recull de contes per a petits i grans, de Rosa Moncunill Claramunt, una presentació de l’edició pòstuma del llibre de contes sobre la comarca.

Cal destacar, finalment, un canvi en l’estructura de la Boixeta: l’agrupació de totes les exposicions a l’inici, amb les dades i ubicacions, per continuar amb les activitats i els diferents mesos, que es poden trobar a l’índex. Cesc Elias, en aquesta ocasió, és l’autor de la fotografia de la portada d’una agenda que es pot consultar en format digital AQUÍ o recollir en format paper als equipaments municipals habituals.

  • Compartir