Sou a: Inici / Noticies / Dues noves zones blanques als carrers Delícies i Comarca

Dues noves zones blanques als carrers Delícies i Comarca

Al c/ Comarca s’oferiran 51 places a tocar del col·legi Pare Ramon Castelltort i, al c/ Delícies, 37 places properes al Mercat de la Masuca
12-09-2018

L’Ajuntament d’Igualada preveu obrir, entre els mesos de setembre i octubre, dues noves zones blanques, que han d’ampliar l’oferta d’estacionament gratuït a les àrees Centre i Nord de la ciutat. Aquest dimecres, 12 de setembre, n’ha informat el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi  Pont.

Aquesta mateixa setmana s’ha començat a treballar a la nova zona blanca del c/ Comarca amb el c/ La Pobla de Claramunt; uns treballs que tenen una durada prevista de quatre setmanes per acabar oferint 51 places d’estacionament. Es tracta d’un solar d’uns 1.200 m2 de superfície, fins ara en desús, que l’Ajuntament d’Igualada ha llogat i ara arranjarà per destinar-lo a aquest ús. Es condicionarà la superfície, es demolirà part de la tanca perimetral, se senyalitzaran les places i els accessos i se’l dotarà d’il·luminació. Pont destaca que “d’aquesta manera reforcem l’oferta municipal d’aparcament gratuït en un punt de la ciutat que té una alta demanda, tant per la seva activitat comercial com per la proximitat del col·legi Pare Ramon Castelltort”. Aquest nou aparcament gratuït en superfície, ha recordat, complementa el que es va obrir l’any 2015 al mateix c/ Comarca, en aquest cas amb 115 places.

I la segona zona blanca, que aquests dies encara la recta final dels treballs d’adequació, és la del c/ Delícies. Es tracta també d’un terreny llogat per l’Ajuntament d’uns 1.000 m2 de superfície, fet que permetrà oferir 37 noves places. En aquest cas, ha explicat Pont, aquesta zona blanca “ampliarà encara més l’oferta al voltant del Mercat de la Masuca i, per extensió, del centre de la ciutat”. Les tasques d’adequació que s’hi estan duent a terme són bàsicament les mateixes que en la zona blanca del c/ Comarca però, complementàriament, s’està ampliant i millorant l’accessibilitat dels vianants en el tram de vorera que unirà l’aparcament amb el c/ Virtut. El cost conjunt de les obres per fer possibles aquestes dues zones blanques és d’uns 84.000 euros.

D’altra banda, en les properes setmanes, quan es dugui a terme la campanya anual d’asfaltatge, s’asfaltarà la zona blanca del c/ Piera. Aquesta àrea es va obrir l’any 2015 i ofereix 116 places, però el seu ús continuat en una zona comercial molt activa, ha desgastat molt la seva superfície de terra.

L’Ajuntament, mentrestant, treballa per seguir ampliant l’estacionament gratuït a la ciutat. Jordi Pont recorda que “des de la posada en marxa de les primeres zones blanques, l’any 2012, hem ampliat aquesta oferta en més de mil places i la prioritat ara mateix és seguir millorant aquest apartat, sobretot al voltant de les zones escolars que, en hores punta, acostumen a generar problemes de mobilitat al seu entorn”.

  • Compartir