Sou a: Inici / Noticies / Efectes de l'episodi de tempesta del 23 de novembre

Efectes de l'episodi de tempesta del 23 de novembre

El possible esclafit no va ocasionar cap dany personal, però sí nombrosos desperfectes materials, especialment en arbres, façanes i mobiliari urbà
24-11-2016

Els serveis municipals de l’Ajuntament d’Igualada treballen aquest dijous per retornar la normalitat a la ciutat després de la forta tempesta viscuda dimecres a la tarda, un possible esclafit que va provocar ratxes de vent molt fortes, acompanyades de pluja i calamarsa.

L’episodi no va ocasionar cap dany personal, però sí nombrosos desperfectes materials. Al voltant de seixanta arbres s’han vist afectats en diferent mesura, especialment en punts com el Cementiri Vell, el Parc del Xipreret, la Plaça de la Bomba, el carrer Badalona, el carrer del Rec o la Plaça de Cal Font. També es van registrar nombrosos despreniments en façanes i desperfectes en teulades, fanals, contenidors, semàfors, senyals i mobiliari urbà.

Durant la tarda de dimecres, la Brigada Municipal va efectuar una trentena d’actuacions d’emergència per retirar els elements perillosos de la via pública, de manera conjunta amb la les empreses col·laboradores de neteja i manteniment, la Policia Local, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra. Durant la nit, s’ha reforçat la neteja d’embornals, en molts casos obstruïts per les abundants fulles acumulades i, ja aquest matí, s’ha iniciat l’avaluació de danys i s’ha reprès la retirada d’arbres i altres elements.

La Policia Local, de la seva banda, va efectuar al voltant d’unes cinquanta actuacions durant la tarda i vespre de dimecres, centrades a assegurar zones que podien suposar algun perill per les persones, tancar els carrers on no es podia garantir una mobilitat segura, sobretot al Rec i el Polígon Industrial de Les Comes i, ja a la nit, reobrir aquelles vies que havien recuperat la normalitat. Aquest dijous al migdia només resta tallat al trànsit el carrer Sant Antoni de Baix, on es va produir un despreniment de façana, pendent d’assegurar a hores d’ara.

La tempesta va provocar també la manca de subministrament elèctric per més de 6.000 abonats. La companyia Endesa, en aquest cas, va mobilitzar diversos equips d’emergència, que van aconseguir restablir el servei dimecres al vespre.

 

  • Compartir