Sou a: Inici / Noticies / El 10 de juny, taller fotogràfic familiar a l'Adoberia Bella

El 10 de juny, taller fotogràfic familiar a l'Adoberia Bella

L’activitat és gratuïta i s’emmarca en el programa d’activitats familiars 'Creactiva't al Museu!'
04-06-2018

Aquest diumenge, 10 de juny, a les 12h, l’Adoberia Bella d’Igualada obre les seves portes i posa tots els seus racons al servei de la fotografia. Aquesta és l’activitat corresponent al mes de juny del programa Creactiva’t al Museu! i serà conduïda per Teresa Llordés, fotògrafa de les instantànies que es poden veure fins el dia 24 de juny a l’exposició Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català, que acull precisament el Museu de la Pell d’Igualada. L’activitat serà gratuïta i l’admissió, amb aforament limitat i sense reserva prèvia, es farà segons l’ordre d’arribada.

En aquest taller familiar, indicat per infants a partir de 8 anys, es proposarà donar cos a un treball col·laboratiu per descriure fotogràficament aquest antic espai industrial, recobrat el 2015. Mòbil o càmera en mà, cada participant treballarà conceptes com la visió, l'enquadrament i la distribució dels elements dins d’aquest, la llum, la composició o la distribució dels objectes.

I és que, en aquesta activitat, Teresa Llordés es farà acompanyar d’uns micropersonatges que es col·locaran en superfícies com parets, escales o portes, per a observar les característiques formals de l’adoberia: els volums, els forats, les textures, les superfícies que el configuren. Els elements que s'han conservat del seu ús original, el caràcter, la disposició i els colors dels elements que ara la decoren; la incidència de la llum sobre el mateix espai i sobre els seus elements, que generen noves sensacions com nostàlgia, soledat i aventura. D’aquesta manera, la utilització d’aquestes figuretes facilitarà l’aproximació a l'edifici d'una manera sensible, observant-lo i analitzant-lo, tot donant-li importància a través de la mirada. A través de les fotografies es podrà entendre el poder de les imatges documentals o creatives per a descriure, analitzar i valorar espais com l'Adoberia Bella. En acabat, cada participant podrà lliurar al Museu les millors imatges del seu reportatge, de manera que, entre tots, es farà una exposició virtual.

Programa Creactiva’t al Museu! · El programa Creactiva’t al Museu! Diumenges familiars al Museu de la Pell reuneix deu propostes mensuals molt variades, que van des de tallers diversos a contacontes, visites o activitats lúdiques. L’objectiu és posar en valor l’experiència de crear i d’aprendre gaudint en família, al voltant de les exposicions temporals i les col·leccions del Museu, la història i l’expressió de la cultura local.

Aquesta és una iniciativa del Museu de la Pell i del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, els Moixiganguers d’Igualada, Ingravita, el Museu Molí Parerer de Capellades, la Comissió de la Cavalcada de Reis d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

  • Compartir