Sou a: Inici / Noticies / El 10 d'octubre, conferència de David Armengol al Museu de la Pell

El 10 d'octubre, conferència de David Armengol al Museu de la Pell

Armengol és comissari de l'exposició 'Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA'
03-10-2018

El proper dimecres, 10 d’octubre, a les 11h, el Museu de la Pell d’Igualada comptarà amb la presència del comissari de l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA, David Armengol, que exposarà les raons de la seva particular lectura entusiasta de l’art contemporani. Armengol planteja aquesta conferència com un punt de partida on exposa la visió de l’art contemporani sota el prisma de l’entusiasme, una mirada que es realitza des de dues lectures complementàries: des de la visió genèrica de la pràctica artística mitjançant referents específics –artistes, exposicions, moments– i també com un relat vinculat a la biografia professional del comissari mateix.

David Armengol (Barcelona, 1974) és comissari independent i combina la seva pràctica de curador amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Especialment interessat en la condició social de l'artista i la funcionalitat o disfuncionalitat de l'art, els seus projectes aborden temàtiques sensibles al contacte amb altres àmbits d'estudi com l'antropologia, la psicologia, la literatura o la música. Els últims anys ha treballat en propostes derivades d'una lectura narrativa i performativa del paisatge. Ha exposat en espais d'art contemporani com Caixafòrum Barcelona (2008), Matadero Madrid (2010), Fundació Joan Miró de Barcelona (2012-2013), Fabra i Coats - Centre d'Art Contemporani de Barcelona (2014), EAC - Espacio de Arte Contemporáneo de Montevideo (2015), Bòlit - Centre d’Art Contemporani de Girona (2016), Tabacalera Madrid (2016) o Arts Santa Mònica a Barcelona (2017). Actualment forma part de l'equip de curadors de BCN_Producció (La Capella, Barcelona). Pel projecte expositiu Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA, David Armengol ha estat finalista dels Premis ACCA 2017 en la categoria de comissariat.

El programa d’activitats d’Entusiasme arriba a tots els públics · L’exposició ofereix altres activitats diverses, totes gratuïtes. El 21 d’octubre, a les 12h, tindran lloc al Museu de la Pell unes Lectures entusiastes de la Col·lecció MACBA, visita dinamitzada adreçada a adults, a partir de 16 anys.

El públic familiar podrà gaudir d’una visita performativa, Cossos que fan coses, conduïda per l’artista i educadora Marta Galán el diumenge, 28 d’octubre, a les 1h. També hi ha un programa de visites dinamitzades i tallers experimentals per a grups de tots els nivells educatius, amb reserva prèvia al telèfon 93 804 67 52, a càrrec d’Experimentem amb l’Art i de l’artista i educador Jordi Ferreiro.

I, per primera vegada al Museu, també hi haurà visites adreçades a grups de persones amb Alzheimer provinents de l’Hospital de dia Sant Jordi, de la Fundació Sanitària Sant Josep, del Centre de dia Montserrat i del Centre de Dia Pare Vilaseca, a càrrec de CCCB Programa Alzheimer.

Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA és una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el MACBA i en col·laboració amb els diferents municipis que l’acullen. Es pot visitar a Igualada fins al 4 de desembre, amb entrada gratuïta, de dimarts a divendres de 10 a 14h, dijous i divendres de 16 a 20h i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h.

  • Compartir