Sou a: Inici / Noticies / El 13 d'abril, ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

El 13 d'abril, ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

L'any 1515 els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri per evitar una epidèmia de pesta
08-04-2019

Aquest dissabte, 13 d’abril, l’Ajuntament d’Igualada renovarà la tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat.

Aquest costum, que es va recuperar a la dècada dels anys ’90, recorda que l’any 1.515 i amb la voluntat d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

Aquest any 2019, la comitiva encapçalada per l’Ajuntament d’Igualada comptarà amb la participació de la Coral Infantil Gatzara, de l’Institut Pere Vives Vich i de la Parròquia de la Sagrada Família, que celebren els seus cinquantenaris, i també de l’Espeleo Grup Anoia - EGAN, que commemora els seus trenta anys.

Sortiran amb autobús des de l’estació d’Igualada, participaran en la missa conventual a la Basílica de Montserrat i, abans de la tornada, seran rebuts pel Pare Abat en audiència especial.

  • Compartir