Sou a: Inici / Noticies / El 14 de desembre, presentació de 'Teatre Territori Tàrrega'

El 14 de desembre, presentació de 'Teatre Territori Tàrrega'

El llibre recull un centenar d’imatges del fotògraf Josep Bou, repassant l’evolució de FiraTàrrega durant els últims 25 anys
10-12-2018

El proper divendres, 14 de desembre, a les 19h, la Biblioteca Central d’Igualada acollirà la presentació del llibre Teatre Territori Tàrrega, amb imatges del fotògraf Josep Bou i text de Pau Llacuna. L’acte comptarà amb la presencia dels autors, de l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i de l’alcaldessa de Tàrrega, presidenta de la Diputació de Lleida i presidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Maria Perelló.

El llibre suposa un treball introspectiu i personal del fotògraf igualadí Josep Bou i la seva visió dels artistes i personatges que han passat per la fira de teatre al carrer FiraTàrrega, un esdeveniment cultural de referència, durant vint-i-cinc anys. L’obra permet apreciar la visió estètica i creativa de l’esdeveniment per part d’un professional de la fotografia amb una dilatada trajectòria i nombroses distincions. Un relat fotogràfic que recull l’evolució, la innovació i la transformació que al llarg dels anys han experimentat les arts escèniques a Catalunya. Les cent fotografies que ha seleccionat Bou per aquest llibre són una mostra que l’evolució tecnològica i el món digital han conquerit en les arts escèniques, però també una constatació que l’essència del teatre segueix inalterable.

Josep Bou és membre fundador de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Moda i Publicitat d’Espanya, ha estat guardonat amb nombrosos premis nacionals i internacionals com la Medalla d’Or del Festival de Nova York. És el creador i director de la trobada Passanant Foto i té publicats onze llibres d’autor i dos d’artista. Compta amb més de cent exposicions individuals i col·lectives arreu del país.

El llibre inclou també un pròleg de set pàgines sobre la trajectòria de FiraTàrrega per part del seu exdirector executiu, Pau Llacuna, que aporta al llibre un text en què reflexiona sobre l’evolució de la fira des del seu naixement i fins l’actualitat. L’obra l’editen l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

  • Compartir