Sou a: Inici / Noticies / El 16 d'abril, primera nit de tapes al mercat de La Masuca

El 16 d'abril, primera nit de tapes al mercat de La Masuca

Vademercat és una iniciativa gastronòmica i festiva impulsada pel col·lectiu Vadefoodies i els botiguers del mercat, amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada.
30-03-2016

El proper dissabte, 16 d’abril, el Mercat Municipal de la Masuca d’Igualada acollirà la iniciativa Vademercat, la primera nit de tapes que s’organitza a la capital de l’Anoia, una oportunitat única per viure aquest equipament d’una manera diferent. Aquesta és una proposta impulsada per l’Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies amb el suport de l’Associació de Botiguers del Mercat de la Masuca i la col·laboració del departament de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada. L’objectiu és posar en valor el comerç local i contribuir a la popularització del mercat municipal com una instal·lació on es poden trobar diàriament productes de proximitat i de gran qualitat.

A partir de les 20h, tothom que hi vulgui assistir podrà tastar les més de cent cinquanta tapes que les trenta-vuit parades participants hauran preparat especialment per l’ocasió. Hi haurà també diferents barres de vins, cerveses, gintònics o mojitos per acompanyar les degustacions. Els celíacs també hi trobaran propostes adaptades a les seves necessitats.

Venda de tiquets per les degustacions · Dies abans es repartirà arreu de la ciutat un díptic informatiu amb els horaris i tota l’oferta de tapes i begudes i, a partir del dia 1 d’abril, ja es podran comprar els tiquets per a les degustacions en diferents comerços del mateix mercat i en alguns establiments de la ciutat, a un preu anticipat de 6 euros (cinc tiquets). El mateix dia 16 d’abril hi haurà tres punts de venda al mateix mercat.

L’acte comptarà amb uns padrins de luxe, com són Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana, i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. Ells dos, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i Manel Pla, del Grup Jardí, formaran part del jurat que escollirà les dues tapes guanyadores entre les diferents parades.

Cal destacar la presència a Vademercat d’algunes iniciatives solidàries, com la que han impulsat des de Pur Cosmètica Natural per recollir fons per al Projecte Ari de la Fundació Clínic, que treballa per a la investigació de la leucèmia infantil. L’organització de l’esdeveniment ha volgut convidar, a banda, altres associacions gastronòmiques de la comarca, perquè es puguin donar a conèixer oferint diversos tasts.

Animació musical i concurs a Instagram · Des de les 20h fins la mitjanit, el Vademercat comptarà amb música i espectacle. El grup Gralla Manufactures Teatrals animarà l’ambient des de primera hora, el DJ Xavi Moreno acompanyarà amb la seva música i el periodista Jordi Cuadras serà el mestre de cerimònies per no perdre cap detall de la festa. Cap a les 21:30h hi haurà un concert dels Acoustic Cuts a l’escenari exterior i, finalment, els DJ’s The Forest Shotgun Motorcycle actuaran fins el tancament de la festa, que serà a les 00h.

També hi haurà un concurs popular de fotografia. Només caldrà explicar l’experiència viscuda al Vademercat a través de la xarxa social Instagram, etiquetant les publicacions amb #vademercat #vadefoodies_igd i #mercatmasuca. Els tres guanyadors optaran a un àpat al restaurant Xarop’s, un menú de cap de setmana al Cau de l’Ais o un esmorzar de forquilla a Cal Vicenç.

Més informació a la PÀGINA de Facebook de Vadefoodies.

  • Compartir