Sou a: Inici / Noticies / El 17 de març arrenca una nova programació de 'De pell sensible'

El 17 de març arrenca una nova programació de 'De pell sensible'

En la primera sessió es presentarà l’obra guanyadora de l’últim Premi Ciutat d’Igualada de Poesia i es recordarà Montserrat Abelló
05-03-2018

A les portes de la primavera, el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada presenta una nova programació del cicle de música i paraules De pell sensible. Un espai on la sensibilitat, la poesia, l’art de la paraula i la música troben el seu punt de confluència.

L’antiga adoberia de Cal Granotes servirà d’aixopluc de propostes com la presentació, el dissabte 17 de març a les 20h, del nou llibre de poesia Resplendor de foc, del mallorquí Jaume Mesquida, guanyador del Premi Ciutat d’Igualada de Poesia Joan Llacuna 2017. La presentació del llibre i l’acte anirà a càrrec de Laura Borràs, comissària de l’Any Abelló, exdirectora de la Institució de les Lletres Catalanes i diputada al Parlament de Catalunya. La segona part de la sessió inclourà l’espectacle Espero meravelles, en commemoració del centenari del naixement de la poetessa Montserrat Abelló, protagonitzat per la cantant Mirna Vilasís, que va conèixer la dimensió més profunda i humana de l’autora amb vincles d'amistat durant molts anys, acompanyada del músic Xavi Múrcia a la guitarra. Una sessió que s’emmarca també en la commemoració del Dia Internacional de les Dones del 8 de Març. S’obsequiarà els assistents amb el llibre Resplendor de foc.

El dissabte, 21 d’abril a les 20h, es durà a terme la sessió Montserrat Roig, paraules d’avui, un espectacle d’homenatge a l’escriptora Montserrat Roig (1946-1991) que selecciona alguns dels articles d’Un pensament de sal, un pessic de pebre. Dietari obert 1990-1991, un recull dels articles que va publicar al diari AVUI. Temes com el feminisme, la justícia social, la lluita contra l’oblit, la discriminació racial, la llengua i la pau es faran presents amb la vivesa de Mariona Casanovas i la guitarra d’Emili Cuenca. La presentació biogràfica de Montserrat Roig la durà a terme Núria Olivé, periodista.

La darrera sessió serà el dissabte, 19 de maig a les 20h, amb l’espectacle Hola Federico. Un monòleg musical protagonitzat per Assumpta Rojas, basat en el llibre d'Antonina Rodrigo García Lorca en Cataluña. Federico García Lorca (1898-1936) poeta, dramaturg i prosista, adscrit a la Generació del ‘27, és l’autor de major influència i popularitat de la literatura espanyola del segle XX. Va morir executat després de la revolta militar que va donar lloc a la Guerra Civil espanyola, per la seva afinitat amb el Front Popular i per ser obertament homosexual. La presentació biogràfica anirà a càrrec de Marisa Vila, llicenciada en Filologia Hispànica en l'especialitat de Literatura Castellana i professora de l'INS Pere Vives Vich d'Igualada.

Les entrades ja es poden comprar anticipadament, al preu de 5 euros, al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas, 2, de dimarts a divendres de 19 a 21h i els dissabtes i diumenges d’11 a 14h i de 18 a 21h. També es poden reservar per telèfon al 93 801 91 16 o comprar-les a la mateixa Adoberia de Cal Granotes, una  hora abans de cada recital, al preu de 7 euros. L’aforament està limitat a noranta persones.

  • Compartir