Sou a: Inici / Noticies / El 19 i 20 de maig, 26a edició de l’Aerosport

El 19 i 20 de maig, 26a edició de l’Aerosport

Aquest any, els pilots podran gaudir de les millores que s’han dut a terme recentment a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena i
16-05-2018

Els propers 19 i 20 de Aeròdrom Igualada-Òdena es convertirà en l’epicentre de l’aeronàutica esportiva i lleugera de l’estat espanyol amb la celebració de l’Aerosport, que arriba a la seva 26a edició. Aquesta mostra, única en tot l’estat, està organitzada per Fira Igualada i està plenament consolidada com el punt de referència del sector on es poden trobar les novetats més representatives del sector. Al llarg de l’Aerosport es preveu que hi assisteixin més de 200 aparells de Catalunya, l’Estat espanyol i algun d’altres països d’Europa.

Enguany, i després de la gran acollida de l’any passat, la fira Aerosport torna a organitzar un festival aeri. Serà el proper diumenge 20 de maig i hi participaran el pilot alemany Alex Stegner, el pilot acrobàtic Aleksander Spacapan, el campió Europeu i d’Espanya absolut d’acrobàcia, el navarrès Cástor Fantoba i el també pilot d’acrobàcia, l’igualadí Àlex Balcells. A més els espectadors també podran gaudir amb una exhibició de trikes, així com amb el vol de diferents aeronaus restaurades de la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya.

Aquest any, els pilots participants podran conèixer de primera mà les millores que s’han dut a terme a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena durant el passat mes d’abril. Aquestes millores han permès que la infraestructura s’adeqüi a la normativa estatal de seguretat operacional i han suposat una inversió de més 256.400 euros per part de Aeroports de Catalunya. La millora del paviment de la pista, l’adequació de les pendents o la renovació de la senyalització horitzontal són només algunes de les actuacions que s’hi han dut a terme.

Expositors i conferències professionals Aquest any hi ha confirmats més de 30 expositors que provenen de Catalunya i Espanya. Els visitants podran visitar diferents estands dedicats al vol a motor, ultralleugers, vol a vela, motovelers, acrobàcia, paramotor, helicòpters, construcció amateurs, complements i accessoris aeronàutics, escoles de pilots, aeroclubs, mercat d’ocasió i simuladors. La zona fira d’expositors estarà oberta dissabte de 10 a 19 hores i diumenge de 10 a 15 hores i està enfocada tant al públic general com professional.

A més, la fira es completa amb un interessant programa de conferències i tallers. El dissabte 19, s’han organitzat quatre conferències: L’Aeròdrom d’Igualada-Òdena, un món per descobrir per part de l’Ajuntament d’Igualada, Curso básico de supervivencia a càrrec del prestigiós pilot acrobàtic Càstor Fantoba, Iniciació al spotting a càrrec de l’associació Blacksheep Spotters i Seguretat aèria, vol VFR i espai aeri a càrrec de José Antonio Aznar, Cap de Divisió de Calidad y Medio Ambiente a ENAIRE i Xavier de Martí Vallés coordinador de les torres de control de la regió est i controlador aeri del ACC de Barcelona. El dissabte també es celebrarà un taller d’avions de paper i aerodinàmica.

Finalment, el diumenge 20, l’associació Cosmic Research explicarà el seu projecte a la conferencia Un coet a l’espai fet per als estudiants. Activitats per a tots els públics L’Aerosport està pensant per passar el dia en família. És per això que la fira té prevista una zona d’aparcament gratuït a l’entrada de l’aeròdrom, una zona de restaurant que ofereixen entrepans i també la possibilitat de dinar, i durant tot el dia hi haurà moviment aeri amb enlairaments i aterratges, així com la zona d’expositors oberta amb simuladors de vol, entre d’altres. A més, els visitants que ho desitgin poden fer batejos de vol amb algunes de les empreses expositores. Dissabte, a més, també hi haurà un taller infantil gratuït perquè els més menuts puguin fer avions. El diumenge, s’ha organitzat un concurs de llançament d’avions de paper obert a tothom prèvia inscripció (cost d’1 euro). Tots els participants s’enduran un obsequi i hi haurà premis pels guanyadors.

Durant tot el cap de setmana també es podrà visitar una exposició fotogràfica de les associacions Spotters BCN – El Prat i Blacksheeps Spotters, que permetrà a l’espectador submergir-se en el món de l’spotting. L’Aerosport se celebra els dies 19 i 20 de maig a l’Aeròdrom Igualada-Òdena. Està organitzat per Fira Igualada i pel propi aeròdrom i compta amb el suport dels Ajuntaments d’Igualada i Òdena. Aerosport és una activitat gratuïta i la millor manera d’arribar-hi és per la sortida 557 de l’autovia A2.

(*informació via Fira d'Igualada)

  • Compartir