Sou a: Inici / Noticies / El 21 d'abril, el Ciri Votiu torna a Montserrat

El 21 d'abril, el Ciri Votiu torna a Montserrat

Aquest any 2018, la comitiva encapçalada per l’Ajuntament d’Igualada comptarà amb la presència de diferents entitats que enguany celebren aniversaris destacats
16-04-2018

El proper dissabte, dia 21 d’abril, l’Ajuntament d’Igualada durà a terme la ja tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat.

Aquest costum, que es va recuperar a la dècada dels anys ’90 del segle passat, rememora que fa més de cinc-cents anys, concretament l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri.

Aquest any 2018, la comitiva encapçalada per l’Ajuntament d’Igualada comptarà amb la presència de diferents entitats que enguany celebren aniversaris destacats: La Xarxa d’Igualada, que celebra 40 anys, de Creu Roja Anoia, que en fa 75, del CF Fàtima, que en commemora 50, i de la Rondalla Nova Unió, que en fa 20. L’oferiment i encesa del ciri tindrà lloc durant la missa conventual de dissabte, a les 11h, a la Basílica de Montserrat.

Posteriorment, els igualadins que hi assisteixin seran rebuts pel Pare Abat en audiència especial.

  • Compartir