Sou a: Inici / Noticies / El 24 i 25 de febrer de 2016, segona Fira BSTIM

El 24 i 25 de febrer de 2016, segona Fira BSTIM

Organitzadors i expositors fan una valoració entusiasta de la primera edició, que ha portat empreses com Desigual i El Corte Inglés a fabricar a Igualada.
15-07-2015

La fira tèxtil BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) tindrà una segona edició. Així ho han anunciat aquest dimecres els organitzadors Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil Fagepi, que han fet una valoració entusiasta de la primera edició de la Fira, que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. D’ençà del BSTIM del febrer, empreses com El Corte Inglés, Desigual, Skunfunk, Multitrade, Dr.Bloom o Diktons han vingut a fabricar part de la seva producció a Igualada, una fita que sense la fira no s’hauria aconseguit i que ha estat clau perquè es decidís tirar endavant la segona edició.

En una compareixença conjunta, els organitzadors han presentat els resultats de la primera edició de BSTIM, que el passat mes de febrer va reunir a Igualada més de 60 expositors i 1.400 visitants, dels quals un miler eren compradors de marques de moda punteres de l’àmbit estatal. El 42% del visitants procedien de la gran distribució, marques i cadenes de botigues de dimensió mitjana i petita, i també hi van assistir compradors de grans distribuïdors com Zara, Mango, Desigual, Cortefiel, Punto Roma o El Corte Inglés, alguns dels quals han acabat fent comandes a petites i mitjanes empreses tèxtils igualadines.

Pel que fa a la segona edició, es farà els dies 24 i 25 de febrer al mateix recinte modernista de l’Escorxador d’Igualada. L’organització preveu que hi haurà un creixement en el nombre d’expositors, ja que la totalitat dels expositors de la primera edició han manifestat la seva voluntat de tornar-hi a participar, i en una avaluació realitzada per Fira d’Igualada han puntuat el primer BSTIM amb gairebé un vuit de nota mitjana. L’enquesta de satisfacció feta als expositors també valorava els aspectes organitzatius (contractació, informació, atenció a l’expositor, estands, neteja, seguretat, etc.) amb gairebé un nou sobre deu.
Els reptes per aquesta segona edició és que BSTIM esdevingui la fira de referència a Europa en la producció de peces de punt en proximitat, i els esforços se centraran en atraure compradors internacionals. A més, s’aprofundirà en un nou concepte orientat a facilitar la resposta ràpida i la compra en proximitat a marques i distribuïdors, un projecte que està prenent forma i que els organitzadors de BSTIM presentaran el proper mes de setembre.

Ampliació de l’Escorxador · L’Ajuntament preveu, a més, millorar l’espai disponible al recinte de l’antic Escorxador per a la celebració de l’esdeveniment. En el marc de l’operació de trasllat a Les Comes de les instal·lacions de la Brigada Municipal d’Obres, que ara té la seva base en un lateral d’aquest edifici, es preveu ampliar la superfície disponible per a ubicar-hi també expositors. Segons s’ha avançat aquest dimecres, amb els terminis d’execució que es contemplen per al trasllat ara mateix, al febrer la segona fira BSTIM comptaria ja amb un mínim de 300 m2 nous de superfície en pavelló definitiu. En cas que sorgís algun imprevist, es buscaria una solució alternativa per a acollir l’increment d’expositors i visitants que es preveu.

BSTIM, fira de referència del punt a Europa · La Fira europea del punt BSTIM (Best Solutions in Textile Manufacturing) és un saló professional organitzat per Fira d’Igualada i l’agrupació tèxtil FAGEPI amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada que té per objectiu estimular la fabricació de proximitat i enfortir la indústria local. La primera edició va tenir lloc el febrer del 2015 i va reunir més de 60 expositors i 1.400 visitants d’arreu de l’Estat espanyol. La segona edició se celebrarà els dies 24 i 25 de febrer de 2016 a l’edifici modernista de l’Escorxador d’Igualada, i compta amb la col·laboració de les dues empreses punteres a en la fabricació de màquines tricotoses: Shima i Stoll.

 (*notícia via Fira BSTIM)

  • Compartir