Sou a: Inici / Noticies / El 25 d'abril, presentació a la ciutadania del programa 'Nits Q'

El 25 d'abril, presentació a la ciutadania del programa 'Nits Q'

Una trobada adreçada a tothom que vulgui saber com es pot treballar per assolir l’objectiu de fer de l’oci nocturn un espai més segur i saludable
04-04-2018

Ara fa un any, el mes març de 2017, i en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública i la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, va iniciar-se el projecte Nits de Qualitat o Nits Q a Igualada, amb la finalitat de promoure la qualitat de l’oci nocturn de la ciutat i prevenir i reduir, en conseqüència, els riscos associats a aquest context.

En aquest sentit, i com actuació expressament recollida en el Pla de Salut d’Igualada 2015-2018, al llarg d’aquest temps s’ha iniciat la implantació del projecte per potenciar els espais d’oci nocturn saludables. Després d’haver desenvolupat una primera diagnosi i un pla d’acció associat, ara el projecte comença a caminar i un dels objectius, segons ha explicat avui el tinent d’alcalde Fermí Capdevila, és obrir-lo a la ciutadania i que aquesta en sigui partícip.

Així doncs, al cap d’un any de la posada en marxa de Nits de Qualitat a la capital de l’Anoia, el proper 25 d’abril, a les 19h, tindrà lloc l’acte de presentació del programa al conjunt de la ciutadania, al Teatre Municipal l’Ateneu. Com ha explicat Capdevila, serà una trobada “oberta i adreçada a tothom que tingui interès a saber com es pot treballar per assolir l’objectiu de fer de l’oci nocturn un espai més segur, atractiu i saludable per a totes les persones”.

Durant l’acte s’exposarà el context i els acords arribats fins la data per part de la Plataforma Nits Q Igualada, se signarà públicament el document de compromís per part de les entitats vinculades a la taula de participació, es lliuraran els distintius “Q de festa!” –que reconeixen aquells espais de música i ball que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat– i s’aprofitarà també l’ocasió per iniciar la difusió de la campanya “Jo sóc la festa” per a la promoció de l’oci nocturn saludable i la prevenció de les agressions sexistes.

El programa Nits Q · Nits Q és un projecte impulsat originàriament pel departament de Salut i la subdirecció general de Drogodependències i l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya que vol garantir la prevenció i la reducció de riscos en el context de l’oci nocturn.

És pioner a nivell europeu i forma part de Party+: European Network for Safer Party Labels, una xarxa que vincula projectes d’arreu de Catalunya i de diferents ciutats d’Europa, com ara París, Brussel·les i Zuric, que també ofereixen serveis afegits de qualitat en l’oci nocturn.

Fins aquest moment ja s’hi han adherit nombrosos ajuntaments del país i establiments i esdeveniments privats que, desenvolupant unes determinades mesures, poden adoptar un segell acreditatiu de qualitat.

  • Compartir