Sou a: Inici / Noticies / El 27 de gener s'obre el nou tram d'Anella Verda a les Guixeres

El 27 de gener s'obre el nou tram d'Anella Verda a les Guixeres

Una passejada oberta a tothom a les 12h del migdia servirà per obrir i descobrir aquest nou tram, que ofereix una nova vista sobre la ciutat
22-01-2018

Aquest dissabte, 27 de gener, l’Ajuntament d’Igualada obrirà a la ciutadania el nou tram de l’Anella Verda de Les Guixeres, un cop finalitzades les obres. L’acte és obert a tothom i consistirà en una passejada que arrencarà al carrer Salvador Espriu davant del col·legi Maristes d’Igualada, pujarà per la Carretera de les Maioles seguint el vial per vianants ja existent i enllaçarà amb el nou camí, recentment arranjat, fins arribar al nou Mirador de Montserrat. Hi assistiran l’alcalde d’Igualada, Marc Castells i, com a convidat en aquesta ocasió, el Pare Abat de Montserrat, Josep Maria Soler.

El tram que ara s’estrena té una llargada d’uns 700 metres, comença al mirador que es va obrir ara fa tres anys a la carretera de Les Maioles i finalitza a nou Mirador de Montserrat. Des d’aquí, en futures fases d’acció, es preveu perllongar l’Anella Verda fins arribar al camí de Can Roca.

Recorre, doncs, les antigues guixeres que hi ha dalt del complex esportiu de Les Comes, recuperant per a l’ús ciutadà una zona que ofereix una vista privilegiada sobre la capital de l’Anoia, la Conca d’Òdena i el massís de Montserrat. Les obres han tingut una durada d’uns set mesos, un cost d’uns 300.000 euros i han permès arranjar el corriol existent i ampliar-lo per al trànsit a peu o amb bicicleta, reforçar l’arbrat existent i crear bancs i espais d’aturada. El nou camí consta de dues superfícies, una de sauló de dos metres d’amplada i una altra, tractada amb formigó luminescent, que durant el dia absorbeix la radiació solar i es manté il·luminat durant dues hores un cop s’ha post el sol, que té un metre d’ample.

L’Anella Verda d’Igualada · L’Anella Verda d’Igualada és un projecte iniciat pel govern municipal el passat any 2013 i consta de tres recorreguts de diferents distàncies i dificultats que permeten recórrer a peu o amb bicicleta la ciutat i gaudir del seu entorn. Actualment està plenament operativa la subanella sud, la denominada Fluvial, que transcorre a tocar del riu Anoia i el Passeig Verdaguer, mentre es continuen duent a terme accions per acabar enllestint altres dues, l’Anella Central, que passa pel Passeig Verdaguer i l’Avinguda Catalunya, i la de les Guixeres, a la qual pertany el tram que aquesta setmana s’estrena, que farà un recorregut també circular per tota la zona nord.

IMATGES DE L'ESPAI A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir