Sou a: Inici / Noticies / El 28 de juny, el 'Liceu a la fresca' projectarà 'Tosca' al Museu de la Pell

El 28 de juny, el 'Liceu a la fresca' projectarà 'Tosca' al Museu de la Pell

L’entrada serà novament gratuïta i aquesta serà cinquena edició de la iniciativa a la capital de l’Anoia
27-05-2019

L’any 2007, el Gran Teatre del Liceu va emprendre una iniciativa sense precedents, que consistia a posar l’òpera a l’abast de tota la ciutadania mitjançant la projecció, en directe i en una pantalla de grans dimensions, de la peça que s’estava representant aquella mateixa nit i en aquell mateix moment al seu escenari a Barcelona.

Aquest esdeveniment, anomenat inicialment Liceu a la platja, va superar les expectatives d’èxit dels seus impulsors, raó per la qual la seva celebració ha continuat estenent-se sense límits geogràfics, pel conjunt del país i fins i tot en altres punts de l’Estat, sota el nom de Liceu a la fresca. Les projeccions es duen a terme en diferents espais a l’aire lliure, amb l’entrada gratuïta i seguint sempre la finalitat d’ampliar arreu la visibilitat del gènere musical de l’òpera. L’any passat, la iniciativa va arribar a pràcticament 300 municipis.

L’Ajuntament d’Igualada es va sumar al Liceu a la fresca el 2015. Aquell any es va poder veure La Traviata de Giuseppe Verdi i, els anys posteriors, les projeccions a la capital de l’Anoia van ser La Bohéme de Giacomo Puccini, Il Trovatore de Verdi i Manon Lescaut novament de Puccini.

Enguany l’òpera seleccionada per ser projectada serà Tosca, també de Giacomo Puccini. Aquesta peça serà representada al Gran Teatre del Liceu el divendres, 28 de juny, i es podrà seguir des del pati del Museu de la Pell a partir de les 22h. Tindrà una duració aproximada de dues hores i mitja i la funció serà enregistrada i emesa també pel Canal 33 de Televisió de Catalunya.

  • Compartir