Sou a: Inici / Noticies / El 3 de març torna la Fira de l'Ensenyament d'Igualada

El 3 de març torna la Fira de l'Ensenyament d'Igualada

Quaranta-cinc universitats, centres d’estudis superiors o d’ensenyaments professionals i artístics reglats hi exposaran la seva oferta.
17-02-2016

El proper dijous, 3 de març, Igualada acollirà per cinquè any consecutiu la Fira de l’Ensenyament, que tindrà lloc a l’edifici de l’antic Escorxador Municipal (c/ Prat de la Riva, 47) de 9:30 a 13:30h i de 15h a 18h. L’entrada per a tots els assistents serà gratuïta.

La fira comptarà amb la participació d’un total de trenta universitats i escoles superiors, tant públiques com privades, que exposaran la seva oferta formativa per a poder resoldre tots els dubtes referents als seus estudis. Concretament, el Campus Universitari d’Igualada, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la UManresa i la UVic (Universitat Central de Catalunya), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Ramon Llull (URLl), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Abat Oliva CEU, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Universitat La Salle, l’EAE Business School, l’ESERP Business School, l’ESIP Business & Marketing School, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT), l’Escola Superior de Disseny (ESDI), l’escola de disseny LCI Barcelona, el Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU), l’Escola Universitària de Turisme de Barcelona (CETA), la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URLl), la Ostelea School of Tourism and Hospitality i Les Roches International School of Hotel Management.

En un altre dels espais de la fira, participaran deu col·legis i instituts exposant la seva oferta formativa d’ensenyaments professionals i artístics reglats, cicles formatius de Grau Superior i de Grau Mitjà. També s’hi podrà trobar informació sobre els centres de formació municipals amb una oferta pública i de qualitat. Aquests seran l’Institut Milà i Fontanals, l’Acadèmia Igualada, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, l’Institut Municipal de Formació Arsenal de Vilafranca del Penedès, l’Escola Joviat de Manresa, l’Escola d’Art Superior de Disseny Ondara de Tàrrega, l’Escola de Sobreestants de Tàrrega, l’Institut La Segarra de Cervera i l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet. Finalment, s’hi podran també altres opcions de formació i orientació a Igualada, com ara CEINA, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), TIC Anoia i el servei municipal Ig-nova.

En aquesta edició, i després de la bona acollida de l’any passat, també s’oferiran xerrades informatives per part de les universitats públiques durant el matí i dels instituts municipals que ofereixen Formació Professional a la tarda. 

Es podrà participar també als workshops o sessions de treball que, paral·lelament a aquestes xerrades, aproparan els joves a alguns estudis d’una manera més interactiva. L’EMA Gaspar Camps proposa el taller Iglu temporary shop, per a treballar la part creativa dels participants; l’Acadèmia Igualada durà a terme Ens expressem!, per a analitzar els diferents llenguatges que fan servir els infants i descobrir així les claus de l’educació infantil; i l’institut Milà i Fontanals farà Aigua dura o aigua tova?, per a familiaritzar-se amb el treball i el material del laboratori químic.

De la seva banda, el Punt d’Informació Juvenil de l’equipament juvenil municipal La Kaserna també hi serà present, oferint informació de tots els serveis d’interès per als estudiants, com ara habitatge, mobilitat o beques, de totes les possibilitats que existeixen per a estudiar a l’estranger o de quines activitats de temps lliure es poden completar per complementar amb els estudis.

Es pot consultar més informació al web www.igualadajove.cat.

  • Compartir