Sou a: Inici / Noticies / El 35è Saló de la Infància va rebre 14.781 visitants

El 35è Saló de la Infància va rebre 14.781 visitants

La recentment recuperada ala Nord de l’Escorxador ha permès la celebració de més activitats i l’obertura del Saló a l’exterior
08-01-2019

El passat divendres, 4 de gener, va tancar portes el Saló de la Infància d’Igualada en la seva 35a edició. Ho va fer havent rebut un total de 14.781 visitants i millorant lleugerament l’assistència de l’edició anterior.

Des del servei d’Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Igualada se’n fa una valoració molt positiva, tant pel que fa a aquesta afluència de públic, com a l’espai en què es va celebrar, a l’eix temàtic triat en aquesta ocasió i a les activitats que s’hi han desenvolupat. En aquesta edició, coincidint amb la designació d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019, el tema al voltant del qual va girar van ser l’esport i l’activitat física, adoptant el lema “Mou-te amb el Saló!”. D’aquesta manera, es donava continuïtat a la dinàmica, iniciada ara fa uns anys, d’aplegar lleure i jocs amb continguts útils per al desenvolupament personal dels infants: el 2012 s’havia centrat en els invents, el 2013 en els animals, el 2014 i el 2015 en la música i en la cuina respectivament, el 2017 en el cinema i el 2017 en la tecnologia.

En aquesta edició, a les múltiples activitats organitzades per l’Ajuntament se n’han sumat altres organitzades per una dotzena entitats esportives de la ciutat. Així doncs, en total trenta-quatre entitats del teixit associatiu igualadí han dut a terme trenta activitats, de manera conjunta o individualment. Precisament, la tinent d’alcalde d’Acció Social, Igualtat, Infància i Joventut, Carme Riera, agraeix “la implicació de les entitats de la ciutat que, un any més, s’han involucrat de manera entusiasta per a fer del Saló un esdeveniment viu, dinàmic i amb propostes per a tothom”. Ha posat en valor, a més, feina de les 88 persones –una directora, 6 coordinadors i 81 monitors– contractades específicament per a fer possible el Saló de la Infància.

Des del govern municipal es valora també positivament el nou espai de l’Escorxador posat a disposició d’aquest esdeveniment. El fet de comptar amb la recentment recuperada ala Nord de l’edifici ha permès alliberar espai exterior i incrementar les activitats a l’aire lliure, un fet especialment positiu en una edició que girava al voltant dels esports,  l’activitat física i els hàbits de vida saludable.

El 35è Saló de la Infància va servir també per recordar l’exregidor que va contribuir a impulsar de manera decisiva el Saló a la dècada dels anys ‘80, el recentment desaparegut Josep Ramon  i Gumà.

  • Compartir