Sou a: Inici / Noticies / El 4 de gener, Gran Gala de Cap d'Any a l'Ateneu

El 4 de gener, Gran Gala de Cap d'Any a l'Ateneu

L’Orquestra Terres de Marca, dirigida per Josep Miquel Mindán, i diferents escoles de dansa locals, interpretaran valsos i polques cèlebres
02-01-2019

L’Orquestra Terres de Marca presenta un conjunt de peces per a orquestra simfònica inspirades en els valsos vienesos, combinat amb un elegant repertori de polques clàssiques; una proposta ideal per celebrar l’arribada del nou any. L’espectacle tindrà lloc el proper divendres, 4 de gener a les 20h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Per a fer possible l’espectacle, a l’Orquestra Terres de Marca, dirigida per Josep Miquel Mindán, s’hi sumaran L’Aula Escola de Dansa, Atrezzo Dansa i Arts Escèniques i l’Estudi de Ballet Montserrat Andrés.

El públic, doncs, podrà gaudir d’un concert amb orquestra en directe, que interpretarà algunes de les peces clàssiques més conegudes d’aquestes dates, mentre l’alumnat de les escoles de dansa de la ciutat ballarà al so dels músics situats a la platea del teatre. S’hi podran escoltar valsos de la família Strauss, escenes de l’opereta Der Zigeunerbaron o fragments del ballet Coppelia, de Leo Delibes, amb la sempre esperada, Marxa Radetzky.

Les entrades tenen un preu de 15 i 12 euros per als adults i 9 euros per als menors de 12 anys, amb descomptes per a diversos col·lectius. Es poden adquirir anticipadament al web www.ticketea.com i al Punt de Difusió Cultural i Turística, al c/ Garcia Fossas 2, dimecres i dijous de 18:30 a 20:30h. També el mateix divendres des d’una hora abans de l’espectacle a la taquilla del Passatge Vives.

L’Orquestra Terres de Marca · Terres de Marca és un segell musical vinculat a Contrapunt, Plataforma per a la Promoció d’Activitats Musicals, nascuts tots dos amb la voluntat d’anar consolidant diferents formacions vocals i instrumentals amb joves músics professionals i de fer arribar a tots els racons del país propostes singulars de música clàssica. A més de l’orquestra, compta amb altres formacions clàssiques i de música catalana. Des de la seva fundació l’any 2010 ha presentat La serva padrona de Pergolesi, La Canterina de Haydn, Els tres mosqueters amb l’Escola de Dansa del Consell Comarcal, diversos oratoris i concerts de Nadal i també concerts amb la música dels èxits de Hollywood amb Carles Lama i Sofia Cabruja.

També ha enregistrat noves gravacions per la Festa dels Reis d’Igualada: La Marxa del 5 de Gener, del compositor igualadí Jordi Marcé amb text de Nuska Corrià, i una nova versió orquestral de La Marxa del Patge Faruk de Joan Just, amb l’adaptació orquestral de David Riba. El passat 23 de desembre, a la Basílica de Santa Maria, va oferir El Messies de Händel, amb els solistes Maria Pujades com a soprano, Tànit Bono fent de contralt, Joan Francesc Folqué com a tenor i Néstor Pindado fent de baix.

Josep Miquel Mindán · Josep Miquel Mindán, nascut a Igualada el 1983, va iniciar els seus estudis musicals a l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada als cinc anys. Posteriorment, va cursar una diplomatura com a mestre especialitzat en educació musical a la Universitat Autònoma de Barcelona i va estudiar direcció coral a l’ESMUC. En aquest període va treballar amb Mireia Barrera, Josep Vila i Joahn Duijck. L’any 2008 inicia els estudis de direcció al Wien Konservatorium Privat Universität de Viena, on treballa amb Georg Mark, David Aronson i Guido Mancusi. Completa la seva formació amb Masterclass de Pier Cao, Jordi Mora, Antoni Ros Marbà, Alexander Joel i Manuel Hernàndez Silva. Ha estat director de cor per a les produccions Le Nozze di Figaro, Die Zauber Flöte, Suor Angelica i Dialogue des Carmelites. La clausura dels seus estudis a Viena es va realitzar el 2012 amb un concert a la Radiokulturhaus amb l’orquestra Slowakisches Philarmonie, obtenint les màximes qualificacions.

Ha dirigit, entre altres, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Ciudad de Elche, l’Orquestra del  Wien Konservatorium Privat Universität, la Slowakisches Philarmonie, l’Orquestra de Girona, la Wiener Tonkunsvereingung, el Neues Atelier Wien  i l’Orquestra Terres de Marca, amb la que manté una estreta relació professional. En el camp coral, ha dirigit el Wiener KammerChor en qualitat d’assistent, el Cor Anton Bruckner de Barcelona, el Cor de noies Exaudio, el Choram Publico de Viena o el Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal.

En l’actualitat és director de les orquestres i cors de l’escola municipal de música de Mollerussa, del cor Contrapunto Vocale, és assistent de Xavier Puig al Cor Ginesta i director musical de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia (JOSA). També treballa com a director convidat amb diverses formacions orquestrals, tant a Catalunya com a l’estranger.

  • Compartir