Sou a: Inici / Noticies / El 9 de setembre, primer festival Naturveg a Igualada

El 9 de setembre, primer festival Naturveg a Igualada

El festival pretén atansar al públic general aquesta filosofia de vida i trencar tòpics i mites al voltant de la cultura vegana
07-09-2017

L’any 2016, el ple de l’Ajuntament aprovava una moció que declarava la capital de l'Anoia ciutat amiga de la cultura vegana, assumint així la voluntat de promocionar-la i potenciar-la amb el suport institucional a activitats que segueixin aquesta filosofia.

Seguint aquesta voluntat, aquest mes de setembre l’Associació Nou Centre d’Igualada amb la col·laboració del departament municipal de Comerç, la Diputació de Barcelona, Fira d’Igualada i el Resturant Cor Verd, promou i organitza la primera edició del festival Naturveg, amb la intenció de que es converteixi en un referent arreu del territori. Aquest dimecres n'han explicat els detalls la regidora de Comerç, Patrícia Illa, i representants de l'associació comercial.

Se celebrarà el dissabte, 9 de setembre, a l’Avinguda Països Catalans, a partir de les 18h. S'hi donaran cita més d’una vintena d’establiments i entitats que oferiran els seus productes i serveis a un públic que es preveu divers i familiar.

a les 18h hi haurà berenar amb tast de productes vegans i pa amb xocolata per la mainada. Es podrà visitar també una exposició de pintures d’Assumpta Saumell, Pilar Carballo, Francesc Camps i Núria Riba. A l’estand de la papereria l’Avet l’escriptora Natasha Peterson signarà el llibre infantil Les aventures de los Minifop’s i a l’estand de Dekimbaactivitat hi haurà el contacontes infantil Que senten els animals?. A les 18:30h, Dekimba iniciarà les activitats per a la mainada Bagul de jocs i Un jardí per les abelles, a l’esplanada del festival. A les 19:30h, la nutricionista Sandra Galvé oferirà una mostra de cuina vegana en directe a l’escenari del festival i, a partir de les 20:30h, Diego López, coordinador del voluntariat del santuari Hogar Animal Sanctuary  farà una xerrada sobre la seva tasca de recuperació d’animals i la funció social que representa, a l’escenari del festival. A la mateixa hora, músics itinerants animaran l’àrea del festival. A partir de les 22:15h, la jove cantant igualadina Marina Freixas oferirà un concert de versions a l’escenari del festival i des de les 23:15h, Sugestion Acoustic tancarà la jornada amb jazz, bossanova i pop acústic.

L’objectiu del festival, doncs, és la promoció d’aquesta cultura creixent, que aposta des de fa molts anys per l’absolut respecte als animals i és contrària al seu ús i explotació per alimentació directa o derivada, en productes cosmètics, tèxtils o de parament divers, en espectacles d’oci o en tests de laboratori.

El festival pretén atansar al públic general aquesta filosofia de vida i trencar tòpics i mites al voltant de la cultura vegana.

  • Compartir
Pertany a: ,