Sou a: Inici / Noticies / El Badia i Margarit guanya el concurs d’idees contra el bullying

El Badia i Margarit guanya el concurs d’idees contra el bullying

Les alumnes Iris Piedras, Clàudia Terés i Bruna Velázquez, amb la professora Judit Serra, han elaborat el projecte guanyador, titulat 'Entre tots, podem'
20-06-2017

El departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada ha resolt el veredicte del concurs d’idees contra el bullying que es va convocar en el marc de la campanya que té com a lema “Stop tu pots” i que anava adreçat a joves entre els 12 i 16 anys, estudiants d’ESO en qualsevol dels instituts d’Igualada. La dotació econòmica del concurs és de mil euros, que es donaran al centre educatiu per a despeses en material escolar.

Al concurs d’idees s’hi han presentat dos centres i ha resultat guanyador el projecte presentat per l’Institut Badia i Margarit, titulat Entre tots, podem i realitzat per les alumnes Iris Piedras, Clàudia Terés i Bruna Velázquez, de 1r i 2n d’ESO, amb la professora responsable Judit Serra. El jurat ha valorat els projectes rebuts segons criteris de viabilitat i d’implementació, presentació, estructura, claredat, participació i protagonisme per part de l’alumnat i projecció a la ciutat.

Aquest treball s’oferirà el curs vinent als altres centres de la ciutat, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’assetjament escolar a partir de dos vídeos coordinats per les alumnes del Badia i Margarit i del posterior treball que faran amb els alumnes dels altres centres.

En el primer vídeo, les alumnes representaran una situació d’assetjament escolar i la seva resolució; en el segon s’enregistrarà una altra escena d’assetjament, diferent a la primera, i seran els alumnes dels altres centres els que hauran de pensar i representar un desenllaç per a la filmació en què es resolgui el conflicte. El projecte acabarà amb una cloenda i projecció de tots els vídeos, que permetrà contrastar que un mateix conflicte es pot resoldre de diferents maneres.

  • Compartir