Sou a: Inici / Noticies / El Ballet de Barcelona presenta la Gran gala de dansa Mixed Bill a l’Ateneu

El Ballet de Barcelona presenta la Gran gala de dansa Mixed Bill a l’Ateneu

L’espectacle és una barreja dinàmica i emocionant de diversos estils, incloent-hi peces de Le Corsaire o La Mort del Cigne
26-04-2022

Per celebrar el Dia Internacional de la Dansa el Ballet de Barcelona actuarà al Teatre Municipal l’Ateneu amb la producció amb la qual va debutar la Gran gala de dansa Mixed Bill. Serà el proper diumenge 1 de maig, a les 6 de la tarda. L’espectacle és  una barreja dinàmica i emocionant de diversos estils, incloent-hi peces de Le Corsaire o La Mort del Cigne, entre d'altres, a més de  Together, la nova creació d'Antonio Carmena, ex solista del New York City Ballet, i Marcus Salazar. Els preus de la funció són a 18, 15 €. Fins als 25 anys:  5 € (aquest preu s’aplica en les entrades comprades entre el 25 d’abril i l’1 de maig). Els alumnes de les escoles de dansa gaudiran d’un descompte del 50% prèvia acreditació. Les entrades es poden comprar a www.teatremunicipalateneu.cat.

La companyia

El Ballet de Barcelona va ser fundat per Carlos Renedo (Barcelona) i Chase Johnsey (Florida), tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la dansa, incloent-hi grans companyies com Les Ballets de Trockadero, l'English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York.

Junt amb la directora associada Carolina Masjuan son  un referent internacional amb ballarins de més de 15 nacionalitats. És la companyia professional lliure d'expectatives corporals poc realistes, sense discriminació ètnica o de gènere. Practica un tracte just, transparència i inclusivitat.

Amb els seus tres anys d’existència el Ballet de Barcelona ha demostrat que calia un projecte cultural i de dansa d’aquestes magnituds.   Ho avalen una seixantena d’actuacions i uns cinquanta mil espectadors. A més dels seus espectacles i coreografies El llac dels cignes, Tongues, El trencanous o Perspectives ha presentat Pere i el llop amb la col·laboració de LleidaArt Ensemble amb l’igualadí Josep Miquel Mindan com a director.  Amb l’espectacle Atura van guanyar el Premi de la crítica l’any 2021.  

Mixed Bill

La gran gala de dansa - Mixed Bill, presenta un programa divers d’alta qualitat artística amb diferents passos  a dos de reconeguts ballets clàssics, com el pas a dos El Corsari, el pas a dos del Llac dels Cignes, Frescos Animats, Tongues, L’ocell blau de La bella dorment  i la peça grupal d’estil americà coreografiada en primícia pel Ballet de Barcelona, Together.

Dinamisme i versatilitat en una vetllada  d’exquisida dansa amb  els ballarins principals: Anibal Caballero, Clara del Cerro, Estela Coll, Anna Ishii, Mikiya Kakehashi, Akane Kogure, Clara Mora, Reo Morikawa, Kleber Rebello, Lisa-Marie Vervoort. El cos de ball és format per Juan José Alacid, Clara Caparros, Hisaki Ida, Hikaru Kasai, Hitoe Nakatamari, Mai Namba, Marina Solé. Les coreografies són de Marius Petipa, Antonio Carmena, Marcus Salazar, Arthur Saint-Leon i les músiques d’ Étienne-Nicolas Méhul, Cesare Pugni, Eduard Helsted, Holguer Simon Paulli, Ricardo Drigo.

Altres activitats

El diumenge 8 de maig a les 18 h, també al Teatre Municipal l’Ateneu, hi haurà l’Espectacle solidari de dansa amb Bitrac  que oferirà un recull de coreografies que rememora el recorregut de la companyia per les danses d’arrel tradicional. La recaptació anirà destinada als projectes per als petits del Senegal de la Fundació Educació Solidària i el preu és de 10 €.

 El diumenge, 29 de maig a les 12 h al Teatre Muncipal Ateneu s’hi durà a terme la  Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils “Catalònia” que manifesten que ballen perquè la dansa, com la llengua i la música, i moltes més coses, ens parlen d’un País que estimen, d’un País que hem heretat dels nostres pares i que volen deixar millorat als fills. Amb els grups Esbart Dansaire Calafell (Baix Penedès), Agrupació Cultural i Dansaire Pla del Penedès (Alt Penedès), i Bitrac Dansa (Anoia). El preu és gratuït i està organitzat per Bitrac Dansa.

 

  • Compartir