Sou a: Inici / Noticies / El Banc de Queviures es trasllada a un local amb més capacitat d’emmagatzematge

El Banc de Queviures es trasllada a un local amb més capacitat d’emmagatzematge

La regidora Carme Riera fa una crida a empreses i comerços que tinguin excedents d’aliments perquè els facin arribar a aquest equipament solidari
07-10-2019

Aquesta setmana s’ha fet efectiu el trasllat del Banc de Queviures, que a partir d’ara està ubicat al C/ Vic, 7. El nou local té dos espais diferenciats i perfectament comunicats entre ells. El primer és un espai de supermercat, al qual s’accedeix directament des del carrer, d’accés fàcil per als usuaris i que s’ha adequat com a lloc de lliurament. I el segon espai és un gran magatzem, al qual s’accedeix pel carrer de Sant Carles, 80, que facilita l’accés als proveïdors. En conjunt, es disposa de 677 m2 de superfície destinats a magatzem.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Acció Social i Habitatge, Carme Riera, ha destacat precisament que la principal novetat d’aquest nou local és que ara es  d’un espai d’un espai d’emmagatzematge molt més gran i amb molt millors condicions, la quals cosa permet rebre més quantitat de productes. En aquest sentit, ha fet una crida a la col·laboració d’empreses i ciutadans: “per sort, no tothom és usuari del Ban de Queviures, però en canvi sí que, d’una manera o altra, tothom hi pot col·laborar. Animem, doncs, els comerços i les empreses que tinguin excedents d’aliments o d’altres elements higiènics que estiguin en bones condicions que ens els facin arribar perquè nosaltres els farem arribar a aquelles famílies que més ho necessiten”. Riera també posa en valor la tasca del tots els voluntaris i de totes les persones que hi col·laboren, així com la feina dels tècnics que fan possible el bon funcionament d’aquest equipament.

El Banc de Queviures d’Igualada, que es va posar en marxar l’any 2009 en un espai de l’edifici de l’antic hospital, proporciona aliments i altres productes d’higiene als nuclis familiars del municipi d’Igualada que es tan en situació de precarietat econòmica i que tenen dificultats per cobrir adequadament les seves necessitats. El seu funcionament és possible gràcies a un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament d’Igualada, Creu Roja Anoia i Càritas.

Els productes que es lliuren a les famílies usuàries provenen de diferents fonts: el Programa Operatiu dels Fons d’Ajuda Europea per a les persones més desafavorides (FEAD), la Fundació Banc d’Aliments de Barcelona, compres fetes directament per l’Ajuntament i aportacions i recollides solidàries de particulars o organitzades per empreses i entitats.

L’any 2018 el Banc de Queviures va distribuir 144 tones d’aliments, el 70% de les quals provenia de donatius, que van incloure 12.000 Kg procedents de la solidaritat local, a través d’entitats, comerços, escoles, empreses, horts socials...

Un dels objectius de Banc de Queviures, a banda de repartir aliments entre les famílies que pateixen precarietat alimentària, és recuperar excedents d’aliments de proximitats aptes per al consum humà. En aquest sentit, l’any passat va repartir 1.800 Kg de productes provinents d’excedents generats per la indústria alimentària, un reaprofitament que també afavoreix la reducció de l’impacte mediambiental que provoca la destrucció d’aquests productes sobrants.

Tothom qui vulgui posar-se en contacte amb el Banc de Queviures ho pot fer a través del correu electrònic bancdequeviures@aj-igualada.net.

  • Compartir