Sou a: Inici / Noticies / El cartell de la Festa Major d’Igualada s’ha el·laborat en un worksop intensiu amb alumnes de La Gaspar

El cartell de la Festa Major d’Igualada s’ha el·laborat en un worksop intensiu amb alumnes de La Gaspar

La proposta presenta un cartell protagonitzat per la tipografia que reprodueix onomatopeies de sons propis de la Festa Major d’Igualada
30-06-2021

El passat dimarts 15 de juny l'alumnat de primer i segon curs del cicle de grau superior de Gràfica Publicitària de l'escola La Gaspar, i també alguns exalumnes, van participar en el Workshop de 8 a 8 a l’adoberia Bella. Aquest Workshop forma part de la celebració de final de curs i té com a objectiu dissenyar la imatge del cartell de la Festa Major d’Igualada. Enguany ha tingut lloc la 4a edició d’aquesta activitat i l’han tutoritzat Salva Regàs i Víctor Lavega del reconegut estudi OuYeah! Studio de Barcelona.
La jornada va començar a primera hora del matí amb una conferència d’OuYeah! Studio; tot seguit es va analitzar el brífing i va iniciar-se el repte. El workshop es va desenvolupar en un ambient distès, d’experimentació i amb moltes ganes de resoldre l’encàrrec, donant fruit a 11 propostes, ja que els 19 participants inscrits van treballar individualment o en equip, seguint sempre les normes de seguretat Covid-19 (grup bombolla). Durant tot el dia va haver-hi un seguiment i control dels projectes per part dels convidats i el professorat de La Gaspar fins a les 20 h.
En aquell moment, el jurat va deliberar i va triar el cartell guanyador amb la que serà la imatge de la propera festa major de la ciutat. Els guanyadors han estat Sergi Lleida, Maria Rubio i Aitana Sebastian que han presentat un conjunt de vuit cartells molt coloristes protagonitzats per la tipografia que reprodueix onomatopeies de sons propis de la Festa Major d’Igualada, com ara el so de la pirotècnia o de les cançons tradicionals.
Els autors han explicat que han volgut trencar amb l’estil de cartells anteriors i optar per la tipografia, un element que no ha predominat tant en els cartells de la Festa Major com la fotografia o la il·lustració.
Pere Camps, Regidor de Promoció Cultural, ha valorat molt positivament aquest disseny que ha explicat “animarà de ben segur a la ciutadania a cantar i a reproduir els sons festius que apareixen en cadascun dels cartells”.

  • Compartir