Sou a: Inici / Noticies / El 'Clean-Up Day' retira 110 quilos de residus al riu Anoia

El 'Clean-Up Day' retira 110 quilos de residus al riu Anoia

A Catalunya es desenvolupen 198 activitats de neteja com aquesta, en el marc de la iniciativa 'Let’s clean up Europe!'
17-05-2017

Des de l’any 2012, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Igualada promou operacions de neteja al riu Anoia i el passat diumenge, 14 de maig, per tercer any consecutiu i en col·laboració amb Aladern - CECI, es va organitzar novament el Clean-Up Day, una jornada de neteja en un tram del riu Anoia. La iniciativa s’afegia a altres 198 activitats de neteja a Catalunya, en el marc de la iniciativa d’abast continental Let’s Clean Up Europe.

Amb la participació de trenta-cinc voluntaris de totes les edats es va netejar el tram del riu entre la passera dels horts urbans i més enllà de la depuradora dels blanquers. Aquest any s’ha reduït considerablement el pes dels residus recollits, malgrat l’increment de voluntaris, aplegant en total uns 110 quilos. Aquests s’han separat selectivament en rebuig –sobretot fustes, tovalloletes infantils, plàstics i ferralla–, envasos –ampolles de plàstic i llaunes de beguda–, vidre i paper i cartró. Entre els residus extraordinaris trobats en aquesta edició, destaca la retirada d’una màquina de tabac d’uns 25 quilograms de pes.

Des del departament es valora positivament aquesta reducció en pes i volum dels residus presents a la llera del riu, fruit possiblement d’una major conscienciació de la població vers els espai naturals, de les diferents neteges efectuades per escoles i també de les campanyes d’eliminació dels horts il·legals implantats a la llera del riu a la zona del Molí Nou i la conseqüent retirada dels residus procedents d’aquests horts, gràcies a les subvencions atorgades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Com cada any es va finalitzar l’activitat amb un petit refrigeri per a tots els voluntaris.

  • Compartir
Pertany a: