Sou a: Inici / Noticies / El COAC i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia debaten si es pot viure en un edifici patrimonial

El COAC i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia debaten si es pot viure en un edifici patrimonial

La Demarcació de les Comarques Centrals del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya participa en el cicle ‘El Modernisme a Igualada’ amb una taula rodona en què intervindran els arquitectes Pere Santamaria i Pere Vilarrubias
26-06-2024

La Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia debatran a Igualada si es pot viure en un edifici patrimonial. Ho faran el proper dimarts 2 de juliol en el marc del cicle El Modernisme a Igualada amb la intervenció dels arquitectes Pere Santamaria i Pere Vilarrubias. Els dos arquitectes debatran sobre la compatibilitat de viure en edificis de tipus patrimonial i quines conseqüències té en el dia a dia per a les persones propietàries.

La conversa estarà moderada per l’arquitecte igualadí Guillem Elvira i tindrà també la presència de tres veïnes de Cal Ratés, que explicaran com és viure en un edifici d’aquestes característiques. Són l’arquitecta Esther Ball, la doctora en disseny Raquel Camacho i l’artista visual Ester Comenge.

L’acte s’emmarca en la presentació del llibre El modernisme a Igualada del passat mes d’abril que recull les fotografies de Josep Bou i que ha estat editat pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i produït per Espai Gràfic. Aquesta obra és la culminació d'un treball de més de 40 anys, que recull l'impacte que va tenir el modernisme a l'arquitectura, l’interiorisme i les arts gràfiques entre 1899 i 1920. El cicle també inclou exposicions i visites guiades que s'allargaran fins a principis de 2025.

Acte obert

El debat, adreçat al col·lectiu de professionals de l’arquitectura del territori, també és obert al conjunt de la ciutadania. La taula rodona, en format de conversa, començarà a les 19.00 hores al soterrani de l’edifici Cal Rates (carrer Santa Maria, 10).

  • Compartir
Pertany a: