Sou a: Inici / Noticies / El consell del Rec comença a caminar

El consell del Rec comença a caminar

L'organisme reuneix una vintena de representants d’entitats i agents sòcioeconòmics i institucionals i ha d'acompanyar la consulta de projectes per al futur del barri del Rec.
29-06-2016

Aquest dilluns, 27 de juny, s’ha reunit a l’Adoberia Bella d’Igualada l’embrió del futur Consell del Rec, un organisme que reuneix una vintena de representants d’entitats i agents sòcioeconòmics i institucionals de la Conca d’Òdena i que té com a objectiu acompanyar el procés ciutadà i fer el seguiment de la Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada. Es tracta d’un ambiciós procés participatiu que té com a objectiu decidir el futur del barri més emblemàtic d’Igualada i que impulsa l’Ajuntament d’Igualada juntament amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

En aquesta reunió el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada Jordi Pont, l’experta en participació ciutadana Laia Torras i l’arquitecte de l’Institut d’Arquitectura Avançada Vicente Guallart van explicar com es planeja la Consulta de Projectes pel barri del Rec d’Igualada i van recollir idees i propostes de la vintena d’assistents.

El Consell del Rec, que aviat es constituirà formalment, és un òrgan obert i transversal al qual s’ha convidat a formar-ne part com a membres fundadors representants del Gremi de Blanquers, els Amics del Rec, el Consell Municipal d’Accessibilitat, el Consell de Joves, Igualada Comerç, la Unió Empresarial de l’Anoia, el Museu de la Pell d’Igualada, el Campus Universitari, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, representants dels grups municipals a l’Ajuntament d’Igualada i un representant de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a més dels veïns i ciutadans que, per la seva vinculació amb el Rec, tinguin interès a formar-ne part. El Consell del Rec es planteja com un ens obert en el qual s’hi aniran incorporant altres agents i entitats i tindrà un pes molt important dins el jurat que haurà d’escollir les propostes guanyadores en els tres àmbits del concurs: urbanisme, edificació i espai públic.

Amb el títol Repensant el barri del Rec es proposa a la ciutadania que participi de l’exercici col•lectiu d’imaginar com hauria de ser el barri d’aquí a una dècada i més enllà. A partir de les conclusions que s’extreguin dels diversos debats ciutadans, arquitectes i urbanistes d’àmbit local, nacional i internacional podran fer arribar les seves propostes, que en una darrera fase també seran escollides per un jurat format per experts i agents igualadins.

  • Compartir