Sou a: Inici / Noticies / El Consell Municipal d'Accessibilitat d'Igualada es reuneix i aborda noves iniciatives per seguir millorant l’accessibilitat de la ciutat

El Consell Municipal d'Accessibilitat d'Igualada es reuneix i aborda noves iniciatives per seguir millorant l’accessibilitat de la ciutat

Es van presentar les actuacions realitzades durant el període 2022-2023, destacant les obres i els projectes que han estat executats o estan en curs per millorar l'accessibilitat a diversos punts de la ciutat.
01-12-2023

El Consell Municipal d'Accessibilitat d'Igualada es va reunir el passat dimecres, 29 de novembre, al Centre Cívic Centre per dur a terme el Plenari del Consell Municipal d'Accessibilitat.

La trobada va comptar amb la presència de la regidora d'Acció Social, Sandra de la Iglesia, el regidor de mobilitat, Miquel Vives, tècnics municipals, representats dels grups municipals, així com amb la participació activa de diverses persones i entitats de la ciutat interessades en aquest àmbit.

La regidora d'Acció Social, Sandra de la Iglesias, afirma que aquesta trobada és una gran oportunitat per abordar diversos punts de rellevància per a la millora de l'accessibilitat a Igualada i un exemple de col·laboració entre administració pública, entitats i ciutadania per avançar cap a una ciutat més accessible i inclusiva per a tothom

A la reunió, es van presentar les actuacions realitzades durant el període 2022-2023, destacant les obres i els projectes que han estat executats o estan en curs per millorar l'accessibilitat a diversos punts de la ciutat, amb l'objectiu de seguir fent d'Igualada un espai més inclusiu i accessible per a tothom.

També es va explicar que, en els dos darrers anys, s’han format gairebé 60 treballadors i treballadores municipals en matèria de discapacitat. Aquesta formació té per objectiu garantir que la ciutadania rebi, a través de tots els canals de comunicació municipals possibles, una atenció de qualitat a les persones amb algun tipus de limitació funcional i que es tingui en compte la diversitat, l’equitat i la no-discriminació dels diferents col·lectius. Aquestes accions formatives s’han iniciat amb personal que presta servei directe a la ciutadania, però s’ampliaran a altres treballadors i treballadores en els propers anys.

Finalment, es va obrir un espai per consultes o aportacions d'altres temes d'interès per a la millora de l'accessibilitat a Igualada. Es van debatre punts com l’ordenació del trànsit, les accions que s’estan portant a terme per combatre l’incivisme i casos particulars com arbres que fan malbé les voreres o carrers on cal pacificar el trànsit entre altre propostes de millora que van exposar els representants de les entitats i de la ciutadania.

El Consell Municipal d'Accessibilitat és l'òrgan que reuneix diferents departaments i serveis municipals d'Igualada i entitats directament implicades en la matèria per tal de posar sobre la taula actuacions necessàries per promoure una accessibilitat i una mobilitat sostenible a Igualada

  • Compartir