Sou a: Inici / Noticies / El conseller Chakir El Homrani anuncia l'ampliació dels plans de reactivació econòmica i social per a la Conca d'Òdena

El conseller Chakir El Homrani anuncia l'ampliació dels plans de reactivació econòmica i social per a la Conca d'Òdena

Aliança per la Conca
29-07-2020

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest dimecres l’Ajuntament d’Igualada, on s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena, a qui ha anunciat una ampliació dels plans de reactivació econòmica i social per als territoris que han patit un confinament que ha afectat especialment el teixit social i productiu. En la posterior compareixença davant dels mitjans de comunicació, el conseller ha afirmat que “cal un nou impuls als ens locals que es puguin veure afectats per nous confinaments o que ja hagin patit situacions excepcionals, com és el cas de la Conca d’Òdena”.

Si bé no ha concretat l’import dels ajuts, el conseller ha destacat que el  pla preveu mesures de suport a les persones treballadores que s'han vist afectades econòmicament i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes, a les petites empreses i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació.

El Homrani ha fet aquestes declaracions acompanyat de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que també ha intervingut en representació dels municipis de la Conca d’Òdena. Castells ha posat en valor l’Aliança per la Conca, que els ajuntaments han creat i impulsat per lluitar contra la pandèmia i per treballar conjuntament contra la crisi econòmica i social pot afectar aquest territori. També ha destacat “hem tingut sempre el govern de la Generalitat al nostre costat i avui, amb la presència del conseller, farem visibles les ajudes en l’àmbit més social i en l’àmbit de les persones que patiran els efectes de la crisi econòmica que ha vingut afegida a la crisi del Coronavirus”.

Durant la seva estada a la capital de l’Anoia, el conseller també ha fet públic que durant l’any 2021 s’obrirà a Igualada la nova Oficina de Treball de la Generalitat (OTG), que donarà servei a tota la comarca i que fins ara estava a Vilanova del Camí.

Arran de l’impacte social de la pandèmia de la COVID-19 el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va acordar amb l’Ajuntament d’Igualada incrementar el suport que el departament presta a l’ens local amb 81.365,7€ extraordinaris

 

  • Compartir