Sou a: Inici / Noticies / El conseller Chakir El Homrani presenta un pla de xoc especfíc per fomentar l’ocupació a la Conca d’Òdena

El conseller Chakir El Homrani presenta un pla de xoc especfíc per fomentar l’ocupació a la Conca d’Òdena

El projecte, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, l’executarà la MICOD i tindrà un pressupost d’un milió d’euros
03-11-2020

El conseller de Treballs, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha presentat aquest dimarts un Pla de xoc per a fomentar l’ocupació  i ajudar al teixit productiu. El conseller, acompanyat d’Ariadna Rectoret, directora del Servei Català d’Ocupació (SOC), s’ha reunit amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena per comentar les mesures específiques adreçades a territoris especialment afectats en l’àmbit socioeconòmic per l’aplicació de mesures de tancament perimetral com a via per prevenir els contagis de la Covid-19.

El pla de xoc específic de la Conca d’Òdena que posar en marxa el SOC té un pressupost d’un milió d’euros, que es pot destinar a subvencionar projectes ocupacionals i de foment de l’activitat econòmica que permetin crear i mantenir ocupació de qualitat, consolidar l’activitat dels sectors productius generadors d’ocupació del territori i possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més desafavorides. El projecte l’executarà la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD).

En la presentació del pla als mitjans de comunicació l’alcalde d’Igualada i president de la MICOD, Marc Castells, ha agraït al Departament de Treball la resposta que es dona a les peticions exposades conjuntament pels set municipis de la Conca d’Òdena la primavera passada i ha posat novament en valor la unitat política com a eina eficaç per aconseguir recursos. Castells ha remarcat que el pla no suposa cap tracte de favor, atès que el teixit econòmic de la Conca van patir de manera extrema els estralls de la pandèmia durant les setmanes de confinament perimetral que aquest territori va patir la primavera passada. El president de la MICOD ha alertat, en aquest sentit, que “aquest ajut és molt benvingut, tot i que no serà suficient”.

De la seva banda, el conseller El Homrani ha refermat el compromís del Govern amb els municipis de la Conca i ha destacat que el pla d’ajudes preveu que siguin els ajuntaments afectats els qui determinin les accions concretes  que es tiraran endavant a través de la MICOD i a través del SOC.

  • Compartir