Sou a: Inici / Noticies / El conseller Damià Calvet anuncia l’elaboració d’un pla director urbanístic per al barri del Rec

El conseller Damià Calvet anuncia l’elaboració d’un pla director urbanístic per al barri del Rec

L’alcalde, Marc Castells, destaca que “és l’instrument que ens permetrà el plantejament dels usos d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat”
02-10-2019

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dimecres Igualada i, acompanyat de l’alcalde, Marc Castells, ha anunciat l’acord a què s’ha arribat amb l’Ajuntament per elaborar un Pla director urbanístic del barri del Rec. En una compareixença conjunta, Castells ha explicat que es tracta d’un instrument que “ens permetrà fer el plantejament d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat i tirar endavant els canvis d’usos per poder desenvolupar-hi activitats”.
El conseller ha destacat que, gràcies al treball previ que ja s’ha fet conjuntament entre el seu Departament i els serveis tècnics de l’Ajuntament, es disposa ja de molta informació de base, en molts casos participada de la ciutadania “i ara el que ens toca és portar-ho a la pràctica”. L’alcalde i el conseller ha coincidit a indicar que el temps previst per tenir enllestit el pla és d’uns dos anys.
Durant la presentació de l’acord, el conseller Calvet ha dit que “volem tirar endavant un pla director de reciclatge urbà, que ens projecti el que volem que sigui el barri del Rec; un barri viu, que mantingui activitat econòmica, però que incorpori usos que li donin encara més riquesa i transformar un plantejament urbanístic que actualment és molt rígid i en què preval la clau industrial”. També ha subratllat que aquest és el concepte d’urbanisme urbà sostenible que promou el Departament.
El conseller ha destacat, finalment, que “amb el plantejament d’aquest pla director urbanístic del Rec, estem pensant també en la transformació de la ciutat en la seva totalitat i estarem posant les bases del que ha de ser una mirada més àmplia de l’urbanisme a Igualada”. En aquest sentit, ha afirmat que “aquest pla per al Rec l’encaixem, com a mínim, amb un altre pla director que estem treballant des de fa temps, que és el pla director d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena, que incorpora tot el treball que vam fer sobre el sector on volem portar part de l’activitat industrial”.
Un cop acabada la compareixença davant dels mitjans informatius, el conseller Calvet i l’alcalde Castells, juntament amb Agustí Serra, secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, han procedit a la signatura de l’adhesió d’Igualada a l’Agenda Urbana de Catalunya, eina per a l’assoliment d’un model de desenvolupament urbà que sigui sostenible des de tres dimensions: la social, l’ambiental i l’econòmica.

  • Compartir