Sou a: Inici / Noticies / El conseller de Cultura assisteix a la Cavalcada de Reis

El conseller de Cultura assisteix a la Cavalcada de Reis

La Festa dels Reis, que opta a ser reconeguda com a patrimoni UNESCO, va ser distingida el passat 27 de desembre com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional
05-01-2017

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha viscut en directe aquest dijous, 5 de gener, la Cavalcada de Reis d’Igualada. Juntament amb l’alcalde de la capital de l’Anoia, Marc Castells, ha donat la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient i ha viscut la màgia de la nit des de dos habitatges igualadins, presenciant el lliurament dels regals als infants per part dels patges.

La Festa dels Reis, que opta a ser reconeguda com a patrimoni UNESCO, va ser distingida el passat 27 de desembre com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional, un reconeixement que s’afegeix al de Festa Popular d’Interès Cultural i a la Creu de Sant Jordi concedida l’any 2013. El conseller, amb el director general de Cultura popular, Lluís Puig, han lliurat aquest dijous als representants de la Comissió Cavalcada de Reis d’Igualada el diploma que els acredita com a nova festa patrimonial. Els darrers anys, la celebració ha rebut la visita d’altres representants del Govern de Catalunya, com l’anterior conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, l’ara exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, o qui va ser també conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Posteriorment, la cavalcada ha arrencat des del Passeig Verdaguer i ha efectuat el tradicional recorregut pel centre de la ciutat fins acabar a la Plaça Castells, congregant milers de persones al seu pas, especialment a les Rambles. Les carrosses dels Reis anaven seguides d’una comitiva de prop d’un miler de patges que han anat repartint les joguines als infants a mida que avançaven, accedint, com és tradició a Igualada, amb escales de mà als balcons i terrasses.

IMATGES DE LA CAVALCADA A LA GALERIA FLICKR DE L'AJUNTAMENT

  • Compartir