Sou a: Inici / Noticies / El Departament de Joventut presenta l’Estiu Jove, el programa d’activitats estivals per als joves d’Igualada

El Departament de Joventut presenta l’Estiu Jove, el programa d’activitats estivals per als joves d’Igualada

L’objectiu de les activitats és el d’estimular la participació juvenil, treballar diferents valors i gaudir del temps lliure
19-05-2021

El Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada ha preparat una nova edició de l’Estiu Jove, la iniciativa estival que agrupa un ampli programa d'activitats lúdiques i de formació destinades al jovent d’Igualada durant el període de vacances. El projecte vol estimular la participació juvenil fora de l'àmbit formal, treballar diferents valors i gaudir del temps lliure.

El tret de sortida a l’estiu el donarà el Certament de Música Jove que tindrà lloc el 26 de juny al pati del Museu de la Pell. El certamen es reprèn aquest any després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la COVID-19. Els grups musicals i els artistes locals ja preparen els seus temes per presentar-los en un concert que tindrà aforament limitat i pel que cal reservar entrades amb antelació.

A partir del 28 de juny i fins a finals de juliol seguirà la programació d’activitats d’estiu per a joves amb quatre propostes principals. Tota la programació pot consultar-se al web https://activitatsk.igualadajove.cat/ i a través de les xarxes socials @IgualadaJove. Les inscripcions es podran fer de manera telemàtica des del mateix portal a partir del proper dilluns 24 de maig.

Durant tot el mes de juliol es durà a terme el Casal Tecnològic. Cada setmana es treballarà a fons sobre una temàtica diferent: les primeres dues setmanes el casal es centrarà en els videojocs, la tercera setmana en l’Arduino i la quarta en Minecraft. Aquest casal d’aprenentatge digital s’ha repetit els darrers anys variant les temàtiques en què es centra i ha despertat molt interès entre el col•lectiu jove. Es durà a terme en horari de mati de 9 a 13h de forma presencial a la Kaserna.

El programa Juliol a la Freska agrupa totes les activitats gratuïtes, lúdiques i diverses que s’organitzen durant les tardes del mes de juliol. La programació inclou activitats de ball, arts marcials, cal·listènia, ceràmica, cinema o hípica entre d’altres. Es faran a Cal Badia i a d’altres espais a l'aire lliure de la ciutat

Un any més també es realitzarà un Camp de Treball que en aquesta edició es centrarà en el Barri del Rec i totes les seves vessants (patrimoni històric, descoberta del teixit cultural i artístic, medi ambient) a través d'activitats lúdiques i diverses. Paral·lelament els participants col•laboraran en part del procés creatiu de l'exposició que s'està preparant sobre el mateix barri per posar en valor el passat, el present i el futur. El Camp de Treball es farà de dilluns a divendres del 5 al 16 de juliol en horari de 9 a 17h.

També es repeteix, després de l’èxit de setmana santa, el Curs de premonitors de lleure. S’adreça a joves d’entre 14 i 17 anys, que es volen introduir en el món de l’educació en el lleure. L’objectiu del curs és sensibilitzar al futurs monitors/es sobre la tasca d’educació que portaran a terme amb els infants. Aquesta formació s’organitza conjuntament amb la Fundació Sociocultural Atlas i cal posar-se en contacte amb ells per a les inscripcions.

  • Compartir