Sou a: Inici / Noticies / Igualada se suma a la campanya 'Parlem de la depressió'

Igualada se suma a la campanya 'Parlem de la depressió'

La depressió és un trastorn mental que té afectació en persones de qualsevol país, de qualsevol edat i de qualsevol classe social
06-04-2017

Coincidint amb el 7 d'Abril, Dia Mundial de la Salut, el departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada se suma a la campanya Parlem de la depressió, impulsada per l’Organització Mundial de la Sallut (OMS), encoratjant a la ciutadania a visibilitzar i trencar el tabú que envolta aquestes patologies. La depressió és un trastorn mental que té afectació en persones de qualsevol país, de qualsevol edat i de qualsevol classe social. Es calcula que hi ha més de 300 milions de persones que la pateixen i pot afectar qualsevol.

Amb aquesta campanya es vol animar tothom que cregui estar patint depressió a parlar-ne i explicar-ho, a exterioritzar els sentiments i compartir els pensaments que l’angoixen amb persones amb qui se senti còmode. D'aquesta manera, mica en mica aquestes persones se sentiran millor i contribuiran a eradicar l’estigma que encara envolta els trastorns mentals.

És fonamental buscar ajuda professional i i suport humà en les persones properes, evitar l'aïllament i seguir realitzant aquelles activitats plaents, generadores de bons moments. També és fonamental la realització d’activitat física, seguir una dieta equilibrada, mantenir uns hàbits regulars de son i evitar el consum de drogues.

A més, a aquelles persones que puguin conèixer algú que pateixi depressió, cal fer-li saber que no està sol, escolta-lo amb atenció, fer-li costat, no jutjar-la, i mostrar comprensió, escalf i suport. Cal animar-la a buscar ajuda professional i, davant de casos en els que hi hagi risc d’autolesió o suïcidi, retirar del seu abast objectes susceptibles d’utilitzar per danyar-se, estar al seu costat i sol·licitar ajuda addicional als professionals sanitaris competents.

Més informació AQUÍ

  • Compartir