Sou a: Inici / Noticies / El FC Barcelona jugarà un partit benèfic amb el CF Igualada quan les condicions ho permetin

El FC Barcelona jugarà un partit benèfic amb el CF Igualada quan les condicions ho permetin

02-04-2020

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells i el President del Club de Futbol Igualada, Francesc Jorba, han anunciat aquest matí que el FC Barcelona visitarà la capital de l’Anoia per enfrontar-se al CF Igualada. Els dos equips jugaran un partit benèfic destinat a recaptar fons per la lluita contra el coronavirus i donar suport al sector sanitari de la Conca d’Òdena.

Jorba ha explicat en roda de premsa que la idea va sortir de la direcció esportiva del Club de Futbol Igualada, que es va posar en contacte amb el Barça per plantejar la proposta. Segons ha explicat Jorba, el FC Barcelona es va posar ràpidament a disposició del territori i va acceptar participar de la iniciativa quan les condicions sanitàries i esportives així ho permetin.

L’alcalde d’Igualada ha volgut agrair la predisposició del FC Barcelona i ha afirmat que “aquest tipus d’iniciatives generen il·lusió i optimisme per encarar el final d’aquest episodi que cada dia tenim més a prop”. Jorba ha qualificat el gest solidari com “un raig de llum en un moment tant complicat”.

Pel que fa a l’actualització de novetats sobre el confinament de la Conca d’Òdena, Castells ha fet referència, un dia més, a la situació de crisi laboral que viuen molts treballadors i treballadores que, a causa del confinament, no poden accedir al seu lloc de treball ni tenen cap garantia, actualment, per protegir els seus drets. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que després d’haver reclamat per tots els mitjans possibles una solució a aquesta problemàtica, i després d’haver expressat públicament la decepció dels ajuntaments de la Conca amb la resolució del BOE publicada ahir que excloïa la majoria de treballadors, el consistori ha rebut la resposta que en el proper Consell de Ministres es rectificarà la resolució del BOE per protegir els drets de tots els treballadors afectats pel confinament. Castells ha expressat l’esperança de poder donar la bona notícia “ben aviat”.

En el mateix sentit, però, l’alcalde d’Igualada també ha volgut fer un advertiment a l’Institut Català de la Salut i ha expressat que quan es donin els condicionants legals i administratius per tramitar les baixes d’aquests treballadors i treballadores, cal el personal necessari per poder fer les gestions al més aviat possible. Castells ha demanat un pla de contingència pel que suposarà la tramitació d’una gran quantitat de baixes i ha posat a disposició de l’ICS els recursos dels ajuntaments de la Conca per fer possible aquestes gestions amb agilitat.

Per altra banda, pel que fa als accessos del perímetre confinat, Castells ha informat que, segons indicacions del CECAT, totes les empreses de serveis essencials o de la cadena de valor de serveis essencials han de preparar un certificat d’autoresponsabilitat pels seus treballadors. El certificat, que ha d’incloure quin tipus de servei s’està oferint, s’ha de presentar a l’entrada i a la sortida de la zona confinada.

L’alcalde d’Igualada també ha anunciat que ahir es va acabar l’habilitació del complex esportiu Les Comes com a hospital de campanya. Castells ha reiterat l’esperança de no haver-lo de fer servir i ha enviat un agraïment “a la intensa col·laboració de  Metges sense Fronteres i de la Creu Roja Anoia i a tota la gent que desinteressadament ha fet possible una heroïcitat”. A més a més, tal com ja es va informar, està previst que el 10 d’abril també s’enllesteixi l’habilitació de la residència a l’edifici de l’antiga Mútua Igualadina. En aquest sentit, el batlle ha explicat que l’Ajuntament posarà administrativament a disposició del departament de Salut ambdós equipaments per si consideren que s’han d’utilitzar.

L’alcalde d’Igualada també ha volgut compartir i agrair el missatge de suport que va enviar ahir el Pare Abat de Montserrat i ha afirmat que “aquest missatge ens anima i ens reconforta, especialment quan menciona l’admiració per la feina i la generositat de tot el personal sanitari i els voluntaris que estan ajudant en aquest greu episodi”. Castells també ha volgut enviar un missatge d’esperança a la ciutadania amb el convenciment que “ens en sortirem”, sempre que es compleixin els requeriments d’aïllament social i s’extremin les mesures d’higiene establertes per les autoritats.

  • Compartir