Sou a: Inici / Noticies / El Festival Electra omplirà diumenge Igualada d'art urbà en la seva edició més completa

El Festival Electra omplirà diumenge Igualada d'art urbà en la seva edició més completa

El festival arriba a la seva cinquena edició posant l’energia en un punt central, el parc de l'Estació Vella, des d’on es coordinaran totes les activitats de la jornada.
28-09-2023
El Festival Electra omplirà diumenge Igualada d'art urbà en la seva edició més completa

Electra 2023

Dissabte 30 de setembre els carrers del voltant de l’Estació Vella d’Igualada s’ompliran d’artistes que intervindran amb diverses tècniques a les caixes d’electricitat, per cinquè any consecutiu. Durant tot el dia, el Festival Electra proposa a artistes, dissenyadors i il·lustradors que traslladin el seu art en aquests elements tan característics del mobiliari urbà.

La novetat principal d’enguany és el fet que tot el festival tindrà el Parc de l’Estació vella com a Punt Central, el centre neuràlgic des d‘on orbitaran un seguit d’activitats relacionades amb l’art, per complementar les actuacions a les caixes. S’hi podran trobar tallers per a tots els públics, un mercat d’artistes que oferiran les seves làmines, pòsters, autoedicions i fanzines, entre d’altres. El Col·lectiu de Granollers, Endemic Sound System s’encarregarà de que la música no deixi de sonar durant tota la jornada.

Carlota Carner, regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada destaca la consolidació d’aquest festival que va néixer dels pressupostos participatius “Impuls” com una prova clara de l'èxit de la participació dels i les joves i subratlla com aquesta col·laboració entre joves i administració ha donat lloc a un esdeveniment cultural destacat de la nostra ciutat

Artistes d’aquí i d’allà

Electra Festival manté la seva missió d'incloure un equilibri entre joves talents locals, estudiants de l'Escola d'Art Gaspar i artistes consolidats com Albert Alvarez, el grafiter Javi D Lara, o el reconegut dissenyador Jaume Enrich. En l'àmbit local, hi destaca la participació de Mar Moreno, que recentment ha pres el relleu de l'establiment Pèl i Ploma, o la intervenció que realitzarà l'Espai Malla amb impressores 3D.

 

Pel segon any consecutiu, es manté la col·laboració amb el Konvent, un Centre Artístic Multidisciplinari de referència ubicat a Cal Rosal (Berguedà), representat per Città Federico.

D'altres artistes destacats inclouen a Margalef, expert en intervencions urbanes influïdes per l'arquitectura, i les muralistes G.Nivaria i Atena, cadascuna amb un estil únic que reflecteix la seva passió per l'art urbà.

5 anys d’Electra

El projecte va néixer el 2019, a través d’Impuls- Pressupostos Participatius, amb l'objectiu de donar resposta a la manca d'espais per a la creació i a les dificultats amb les quals molts artistes, sobretot joves, es trobaven per mostrar les seves obres. Des d'aleshores, el festival sempre ha reservat caixes per a artistes locals, tot brindant-los la possibilitat de compartir cartell amb talents de fora i perfils més consolidats.

Electra és un projecte sense ànim de lucre que rep el suport del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, i que és possible gràcies a Pintures Planell, a tots els artistes que participen i a totes les persones que ajuden a gestionar l’esdeveniment de forma voluntària.

Tota la informació detallada sobre la jornada de l'esdeveniment, un mapa interactiu, la localització de les intervencions artístiques i la programació, es troba disponible a la web oficial www.electrafestival.com i a Instagram @electrafestival.

 

  • Compartir