Sou a: Inici / Noticies / El Govern acorda una subvenció de 2,1 milions per al nou Arxiu Comarcal

El Govern acorda una subvenció de 2,1 milions per al nou Arxiu Comarcal

El projecte de rehabilitació de l’Antiga Escola de Teneria preveu la reforma integral de l’edifici per acollir el nou Arxiu, l’Escola d’Adults i, molt probablement, l’Escola Oficial d’Idiomes
21-06-2017

El Govern ha aprovat concedir una subvenció per un import de 2.157.402 euros a l’Ajuntament d’Igualada per a la construcció i equipament de la nova seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia a l’Antiga Escola de Teneria. Ara mateix, el projecte ja es troba en fase de licitació per part de l'Ajuntament i l'inici de les obres es preveu per a la propera tardor.

Actualment l’Arxiu Comarcal de l’Anoia es troba situat a l’edifici conegut com Casa Valls o Cal Maco. El projecte de rehabilitació de l’Antiga Escola de Teneria, elaborat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament d’Igualada amb el suport del Departament de Cultura, preveu la reforma integral de l’edifici per acollir el nou Arxiu, l’Escola d’Adults i, molt probablement, l’Escola Oficial d’Idiomes d’Igualada.

Malgrat no ser un edifici catalogat pel seu valor patrimonial, se’n mantindrà en bona part l’essència i l’estructura, ja que és considerada una construcció emblemàtica al centre de la ciutat, projectada per dos arquitectes de prestigi, Buenaventura Bassegoda i José Antonio Coderch de Sentmenat. Es dotarà l’edifici d’una nova presència exterior; es recuperarà l’accés per la planta baixa a nivell de la Plaça del Rei; s’hi obrirà un gran pati interior amb entrada superior de llum natural, i s’hi faran totes les adequacions relatives a l’accessibilitat.

L’estructura interior de l’edifici s’adaptarà també als nous usos, amb un gran vestíbul a peu de carrer; la planta baixa i la primera planta seran destinades a rebre l’Arxiu Comarcal; les plantes segona i tercera, dedicades a les necessitats docents de l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes, i la quarta planta, a la sotacoberta, esdevindrà un nou espai d’emmagatzematge del mateix arxiu. En total, disposarà d’uns 1.800 m2 per al nou Arxiu Comarcal de l’Anoia i uns 1.300 m2 per als usos educatius.

(*informació via Generalitat de Catalunya)

  • Compartir