Sou a: Inici / Noticies / El grup del programa “Gotes de Cohesió” visita el refugi antiaeri del Garcia Fossas

El grup del programa “Gotes de Cohesió” visita el refugi antiaeri del Garcia Fossas

El programa promou la coneixença entre persones de diferents nacionalitats i possibilita el trencament de prejudicis i estereotips
11-04-2022

Un total de 36 persones del grup d’integrants del programa “Gotes de Cohesió” ha realitzat una visita al  al refugi antiaeri del Garcia Fossas. La sortida ha tingut lloc el divendres 8 d’abril i ha comptat amb les explicacións del tècnic del servei de promoció cultural, David Martínez. Ell ha estat l’encarregat d’explicar els detalls històrics d’un dels indrets més impressionants d’Igualada. L’abril de 1938, amb el front d’Aragó trencat i amb la retirada de l’exèrcit republicà, l’edifici de l’escola Garcia Fossas  va incautar-se per convertir-lo en l’Hospital de Sang (hospital de guerra). En aquell moment es va construir el quiròfan i el refugi antiaeri.

Gotes de Cohesió, és un programa de la regidoria d’Acció Social que, per mitjà de sortides culturals, ofertes a tota la població d’Igualada, promou la coneixença entre persones de diferents nacionalitats i possibilita el trencament de prejudicis i estereotips compartint un temps i un espai. El programa compta amb la col·laboració de les regidories d’Entorn Comunitari i Promoció Cultural que aporta el tècnic que guia les visites.

La propera visita es programarà pel tercer trimestre de 2022 i es publicarà, com  sempre, al programa dels Equipaments Cívics i a la Boixeta Cultural.

  • Compartir