Sou a: Inici / Noticies / El grup musical Sense Sal i l’alumnat del Gabriel Castellà ofereixen un espectacle musical únic a la Plaça de l’Ajuntament

El grup musical Sense Sal i l’alumnat del Gabriel Castellà ofereixen un espectacle musical únic a la Plaça de l’Ajuntament

El concert ha servit per celebrar l’aniversari del projecte musical “Violins i Violoncels” de l’escola
21-06-2022

La plaça de l’Ajuntament es va omplir divendres a la tarda per celebrar els 12 anys de la posada en marxa del projecte “Violins i Violoncels” amb un concert col·lectiu del grup de pop-folk Sense Sal amb l’alumnat de l’escola Gabriel Castellà i l’Institut Badia i Margarit acompanyat pel professorat de l’Escola-Conservatori Municipal de Música d’Igualada.

Centenars de persones van assistir a aquest espectacle únic on, a més d’escoltar el repertori habitual de Sense Sal, es va estrenar l’arranjament per a violins i violoncels de la coneguda peça “És aquesta nit”, una adaptació que la banda va escriure expressament per a l’ocasió. Així doncs, l’alumnat de 5è i 6è van acompanyar el grup amb els seus violins i violoncels, i els infants de 3r i 4t de l’escola van fer la percussió corporal. També hi van participar els alumnes de l’Institut Badia i Margarit que segueixen participant en el projecte com a matèria optativa.

 “Violins i Violoncels” és un projecte de formació musical impulsat conjuntament per l’Escola-Conservatori Municipal de Música d’Igualada i l’escola Gabriel Castellà, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Va néixer el curs 2008-2009 per apropar la música a l’alumnat i, a través de la música, treballar aspectes com l’autoestima, el respecte, l’autonomia, el treball en equip, la competència musical i el plaer per la música.

Des d’aleshores, dos dies a la setmana, en horari lectiu, tot l’alumnat de 3r a 6è de primària gaudeix de dues sessions de mitja hora amb un grup reduït de classe d’instrument amb l’acompanyament d’un professor de l’Escola de Música. Cada curs acadèmic entre 80 i 90 infants gaudeixen de l’aprenentatge dels instruments de corda fregada i, juntament amb els infants més petits, participen en concerts en directe, audicions específiques, treballs d’investigació a l’aula, etc. En total, des que es va iniciar el projecte fins al dia d’avui, han gaudit d’aquesta activitat un miler d’alumnes de l’escola Gabriel Castellà. L’alumnat de l’Institut Badia i Margarit té la opció de donar continuïtat a la formació com a matèria optativa.

La festa de celebració s’havia de fer coincidint amb el desè aniversari de l’arrencada del projecte, però es va haver de posposar a causa de la pandèmia. La directora de l’escola Gabriel Castellà, Natàlia Vidal, explica que “celebrar aquest concert ha estat una oportunitat única per a l’alumnat de l’escola i un gran aprenentatge”, ha agraït la predisposició del grup Sense Sal, que va acceptar de seguida la proposta de l’Escola Municipal de Música, i també el suport de l’Ajuntament d’Igualada. “Per als infants poder oferir un concert a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada i ensenyar a tothom el que han après a l’aula ha estat una experiència única, els ha agradat molt”, explica Natàlia Vidal, i afegeix: “és un projecte que també agrada als pares, ja que valoren que els seus fills aprenguin habilitats que no són les típiques que s’ensenyen a l’escola”. 

 

 

 

  • Compartir